OSB’lere yeni dönem geliyor

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği ekonomideki yeni dönemde organize sanayi bölgelerinin (OSB) kritik rol oynayacağını belirterek, "Bizim bu kritik sürece, altyapılarımızla, yatırımcı dostu bakış açımızla, yeni tahsis alanlarımızla hazır olmamız lazım." ifadesini kullandı.

Haberler 23.11.2020 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

OSBÜKten yaplan açklamaya göre, kurulu tarafndan, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardmcs Hasan Büyükdede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardmcs Abdullah Tancan ile datm lisans olan 181 OSB temsilcisinin katlmyla çevrim içi toplant düzenlendi. Toplantda, OSBlerin enerjiye ilikin yaad sorunlar ve talepleri ele alnd.

OSBÜK Bakan Kütükcü, toplantnn açlnda yapt konumada, Türkiyenin geleceinin OSBlerde olduuna iaret ederek, nallah önümüzdeki dönem, OSBlerin yeni yatrmlarla daha da parlayaca yeni bir dönem olacak. Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann altn çizdii ekonomide yeni dönemde OSBler kritik rol oynayacak. te bizim bu kritik sürece, altyaplarmzla, yatrmc dostu bak açmzla, yeni tahsis alanlarmzla hazr olmamz lazm. Yatrmclarmzn OSBlerimize teveccühü her geçen gün artyor. deerlendirmesinde bulundu.

Bir yandan mevcut OSBleri geniletilirken dier taraftan yeni OSBlerin kurulduunu anmsatan Kütükcü, öyle devam etti:

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna ramen Türkiyede mart ayndan bu yana Adana, Antalya, Aydn, Edirne, Hakkari, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Sivas, Uak ve Yozgatta 11 yeni OSB kuruldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanmz Mustafa Varank, önümüzdeki yl 16 yeni OSBnin daha kuruluunun tamamlanacan ifade etti. Ayrca 2021 ylnda Bakanlmzn OSBlere ayraca bütçedeki artla birlikte bu bölgelerin altyaplar daha da güçlenecek.

- 31 Aralka kadar süre tannd

Kütükcü, OSBlerin enerji altyaplarnn güçlendirilmesi ve enerji maliyetlerinin düürülmesine ilikin atlan her admn sanayi üretimine güç vereceini vurgulad.

Geçen aylarda Türkiye Elektrik letim A (TEA) tarafndan, bünyesinde enerji üretim tesisi bulunan OSBlere, kuruma veri aktarm yapacak Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama (SCADA) balantsn yapamadklar için cezalar yazldn ancak bunlarn OSBÜKün giriimleriyle iptal edildiini anmsatan Kütükcü, Kesilen cezalar ödeyen OSBlerimize ise iade faturas kesmeleri halinde, ödedikleri bedellerin verilmesi karar alnd. Ayrca OSBlerimize 31 Ocak 2021e kadar da SCADA balantn yapmalar için süre tannd. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git