OSB'lerin yatırım projelerine destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca OSB'lere bankalardan yatırım projeleri için kullandıkları kredilere faiz desteği verilmesi mümkün olacak.

Haberler 04.07.2020 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

OSBler yatrm projeleri için bankalardan kullandklar kredilere, Sanayi ve Teknoloji Bakanlndan faiz destei alabilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlnn, Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelii, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Buna göre, Kovid 19 salgn sürecinde OSB içinde yatrmlarn gerçeklemesinde yaanan gecikmeler nedeniyle tahsis süresi tamamlanan katlmclara OSB Yönetim Kurulu ve Bakanlk tarafndan süre uzatm verilebilecek. OSB Yönetim Kurulu yap ruhsatn alamayan yatrmclara ilave 6 ay süre verebilecek, Bakanlk ise OSB Yönetim Kurulu tarafndan verilen ilave süreler içinde de yatrmn tamamlayamayanlara 1+1 yl uzatma verebilecek.

OSBlere bankalardan yatrm projeleri için kullandklar kredilere ilikin bakanlkça faiz destei verilmesine ilikin düzenleme, uygulamann etkinletirilmesi ve yaygnlatrlmas amacyla sadeletirildi. Yeni düzenlemeyle OSBlerin yatrm projeleri için kullandklar kredilere bakanlkça faiz destei verilmesi mümkün olacak.

YATIRIMLARA DESTEK

OSBlerin bakanlktan izin alarak kuracaklar anonim irketlerin, OSB içindeki parsellerin üst yapl/üstyaps alm, satm, kiralama ve üst hakk tesis edilmesi ilemlerini gerçekletirebilmesine imkan tannd. Düzenlemeyle yatrmclarn kaynaklarn gayrimenkul ve inaat yerine üretim ve iletme süreçlerine tahsis edebilmesi için OSB içinde üst yapl veya üst yapsz sanayi alanlarna kiralama ve üst hakk gibi alternatif yöntemlerle ulamasn salamak, özellikle yabanc yatrmcnn ihtiyaç duyduu koullarda sanayi üretim alanlarn gelitirerek yabanc sermayeyi ülkeye çekmek amaçland.

Kovid 19 salgnnn Türkiyede yaylmnn en aza indirilmesi amacyla alnan tedbirler kapsamnda OSB ve OSBÜK genel kurullar ertelendiinden, genel kurullarn yln ilk 6 ay içinde düzenlenmesine ilikin hükümler toplantlarn yl içinde herhangi bir zamanda yaplmasna imkan salayacak ekilde yeniden düzenlendi.

Ana Sayfaya Git