Oteller Turist Bekliyor

Diyarbakır’da otel işletmecileri turizm sezonunda gelecek olan yerli ve yabancı turistleri bekliyor.

Haberler 21.05.2017 - 12:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mahfuz EKN/Muhammed YILDIZ

DYARBAKIR-Huzur ve güvenin teminiyle Diyarbakrda yüzler gülmeye balarken, yerli ve yabanc turistin Diyarbakr bata olmak üzere bölge illerine yönelmesi, Turistik otel ilemcelirenini sevindirdi. Diyarbakr Plaza Hotel Genel Müdürü Kadir Varçin, Diyarbakrn tarihi ve kültürel varlklaryla görülmeye deer olduunu belirterek, turistlerin gelip kenti görmesi gerektii çarsnda bulundu.

HUZURLA YÜZLER GÜLÜYOR

Sezon öncesi yaanan gelimeleri deerlendirmek için basn mensuplaryla kahvaltda bir araya gelen Varçin, Diyarbakra turistlerin gelmesinin sadece otellere deil dolayl olarak kentteki kasaba, manava, tekstilciye ve esnafa da kazanç kaps olduunu söyledi. Varçin, Diyarbakr tarihi ve kültürel dokusuyla görülmeye deer bir ehir olduunu belirterek yerli ve yabanc turistlerin kente gelmesi için koollektif bir ibirliine ihtiyaç olduunu bildirerek, çar yapt.

BÖLGENN EN HUZURLU KENT

Diyarbakr için güzel ve olumlu

Kendi otelleri konusunda bilgi veren Varçin, otelin konseptinde bir takm deiiklerde bulunduklarn söyledi. Varçin, unlar kaydetti:

lk turlarmz geçen hafta aldk. imdi bölgemize yerli ve yabanc turistler gelmeye balad. Bu da Diyarbakr için güzel, olumlu bir haber. çünkü bu durumda sadece oteller deil bir zincir kazanyor. Otelin kazanmas kasabn kazanmas, manavn kazanmas, tekstilin kazanmas, esnafn kazanmas demek. Diyarbakr için gelir imkan oluyor ve esnafn bu konuda yüzü gülüyor. Geçen hafta tur acenteleri kentimize geldi. Bu vesileyle büyük tur firmalar bölgemize gelip keif yapt. Gezdiler, gördüler, Diyarbakrn güzelliklerini gördüler. Bu sene amacmz Diyarbakr güzel bir ekilde anlatmak ve tantmaktr. Yerli ve yabanc turistlerin kentimizi gelip görmelerini istiyoruz.

Diyarbakr Turizm Otelciler Birlii Derneini kurduklarn kaydeden Varçin, dernek bünyesinde Batman, Diyarbakr, anlurfadaki dernekleri birletirmeyi hedeflediklerini ve amaçlarnn da Güneydouyu tantarak, turistleri bölgeye getirmek olduunu da sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git