Otobüsçüler bayramda, geçen yıllara göre yüzde 60 daha az yolcu taşıdı

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, "Bu bayramı geçmiş bayramlarla kıyasladığımızda sefer sayısı yüzde 50, yolcu sayısı yüzde 60 azaldı." dedi.

Haberler 07.08.2020 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özcan, Kurban Bayramnda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini alarak hizmet verdiklerini söyledi.

Ramazan Bayramnda koronavirüs tedbirleri nedeniyle ehirler aras kstlama yapldn hatrlatan Özcan, bu bayramda ise seferleri sorunsuz gerçekletirdiklerini anlattt.

Özcan, Kurban Bayramnda yüzde 50 kapasiteyle yolcular tamaya devam ettiklerini dile getirerek, öyle devam etti:

Pandemiden sonra 30a düen sefer saymz 1150ye çkmt. Bu bayramdan oldukça umutluyduk. Ama ne yazk ki Kurban Bayramnda yolcu saymz eski bayramlar gibi olmad. Bu bayramda yolcu olmadndan otobüsler dolu gidip bo geldi. Önceki yllar gibi allmn dnda ek seferler de koyamadk. Kurban Bayramnda stanbuldan ortalama 1500 sefer düzenledik ve bu yüzde 50 kapasiteli. Önceki bayramlarda yüzde 100 kapasiteyle hizmet veriyorduk. Bu bayram geçmi bayramlarla kyasladmzda sefer says yüzde 50, yolcu says yüzde 60 azald. Her bayram öncesinde otobüslerimiz dolard ama bu bayram böyle olmad.

- KDVnin düürülmesi sektöre nefes aldracak

Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak tarafndan açklanan KDV indiriminin kendileri için önemli olduunu vurgulayan Özcan, Otobüs biletlerinde KDVnin yüzde 18den yüzde 8e düürülmesi sektöre nefes aldracak. Böyle bir kararn alnmas bizi memnun etti. ifadelerini kulland.

Özcan, yüzde 50 kapasiteli yolcu tamaclnn tam kapasiteye çkarlmasn beklediklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git