Otoparklarda her şey değişiyor

Otopark Görevlilerini kapsayan meslek standartları Resmi Gazete'de yayımlandı. Valeleri de kapsayan kararda iş sağlığı ve güvenliği ön planda tutuldu. Vale hizmeti verenlerin, sürücü belgesine sahip olmasının belirtildiği kararda, görevlilerin iş kuralları da açıklandı. Buna göre, otopark görevlileri de sözlü ve yazılı sınava tabi tutulmadan iş yapamayacak.

Haberler 27.01.2018 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Otopark görevlilerine mesleki standart geldi. Resmi Gazetede yaymlanan karara göre otopark görevlisi kendisini ve çevresindekileri riske atmayacak ekilde çalacak, uyar iaretlerini talimatlar dorultusunda kullanacak, tehlikeli olaylar varsa konuyu ilgililerle paylayacak, acil durumlar ilgililere bildirecek, kendi yetkisindeki müteri öneri ve ikayetlerini çözecek; yetkisinde olmayanlar ilgili kiilere bildirecek, kiisel temizliine dikkat edecek, i kyafetlerini giyecek, otoparkn düzenini salayacak, araçlarn düzenli park edilip edilmediin, kontrol edecek.

ARAç FORMUNA KM VE HASAR BLGS DE EKLENECEK

Ayrca müterilere otopark ücreti konusunda bilgi verecek, otoparkta kaza olursa hasar durumu ve plaka bilgisini kayt edecek, üpheli durumlar ilgili kiilere bildirecek, arac müteriyi karlayarak durdurup arac almadan önce hasar olup olmadn kontrol edecek. Bunun yannda, araç teslim formuna plaka, km, hasar bilgisi ve giri saati bilgilerini yazp müteriye teslim edecek. Müteriden de araç teslim formunu ruhsat ve onay karl alp verecek.

TEMEL MATEMATK VE LKYARDIM BLGS ART

Karara göre otopark görevlileri, acil durum, araç-gereç-ekipman, biliim teknolojileri okuryazarl bilgisi, ekiple çalma becerisi, i plan oluturma becerisi, i sal ve güvenlii vecerisi, mesleki terim bilgisi, park etme bilgi ve becerisi, parklandrma kurallar bilgisi, sözlü- yazl iletiim becerisi, temel ilk yardm- matematik- muhasebe bilgisi, yangn önleme ve yangna müdahele bilgisi, zaman yönetimi becerisi gibi özelliklere sahip olacak.

OTOPARK GÖREVLLER SINAVA GRECEK

disiplinine sahip olacak, çalma zamann etkili kullanacak, müteri odakl davranacak, müteri aracna özen gösterecek, temizlie önem verecek, meslek etiine uygun davranacak.

Otopark görevlilerine de mesleki yeterlilik belgesi verilecek. Bu belge de bir ölçme ve deerlendirme merkezinde sözlü, yazl ve uygulamal olarak gerçekletirilecek.

Ana Sayfaya Git