Ovit Tüneli 2018'e kalmadan açılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayacak koridorlardan biri olan Ovit Tüneli'ndeki çalışmaların hızlandırıldığını belirterek, "Tüneli, 2018'e kalmadan yıl sonunda hizmete açacağız." dedi.

Haberler 29.06.2017 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Arslan, ulatrmada dou-bat koridorlarnn ardndan younlalan kuzey-güney hatlarnda yürütülen çalmalarla ilgili bilgi verdi.

Türkiyenin kuzeyiyle güneyinin 18 ulam koridoruyla birbirine balanacan dile getiren Arslan, bu hatlardan son üçünün Karadenizi Dou Anadolu ve Akdeniz ile buluturacan söyledi.

çalmalarda önemli mesafe katedildiinin altn çizen Arslan, öyle devam etti:

Biz ülkeyi boydan boya bölünmü yollarla donatrken dou-bat koridorlarnn çok önem tadn söyledik ve bu konuda büyük mesafe katettik ancak bu güzergahlar kuzey-güney koridorlaryla tamamlanmazsa baarl olamayz. Bu baarnn yakalanmas, ulatrma koridorlarnn birbirini tamamlamas, ülkemizin gelimesi, büyümesi, ticaretinin artmas adna bunlarn hep birlikte yaplmas lazm.

- Ovit Tüneli yl sonunda hizmete giriyor

Arslan, Rizenin kizdere ilçesi yaknlarndaki 2 bin 640 rakml Ovit Danda yapm sürdürülen Ovit Tünelinin stratejik önemine iaret ederek, Ülkemizin kuzeyiyle güneyini birbirine balayacak 18 koridordan biri olan tünelde çalmalar hzland. Ovit Tünelini 2018e kalmadan yl sonunda hizmete açacaz. diye konutu.

Dünyann en uzun ikinci tüneli olacak Ovitin 14 bin 200 metrelik güzergah ve devamnda Kop Tüneli ile Erzincana ulam kolaylatracan anlatan Arslan, tünelin Erzurumun spir ilçesi üzerindeki tünellerle Erzuruma, Gümühane üzerinden Trabzona ve Erzincana balanacan bildirdi.

Arslan, kuzey ile güneyi birbirine balayacak tünellerden birinin de Zigana olduunu dile getirerek, unlar kaydetti:

Zigana Tüneli de Trabzonu Gümühane üzerinden Erzincan ve Bayburta, oradan da Erzuruma balayacak. Bu tünelin devamndaki Kop Tüneli ile ikinci güzergah ve koridoru tamamlam olacaz. nallah sadece bunlarla yetinmeyeceiz, dier bölgelerimizdeki tünelleri de yapacaz ki bahsettiimiz koridorlar bitirelim.

Karadenizi Dou Anadolu ve Akdeniz ile buluturacak 3. koridordaki Sahara Tünelinin önemine dikkati çeken Arslan, Saharada çalmalarn tamamlanmasyla ana koridorlar birlemi olacak. ifadesini kulland.

Arslan, Karadeniz kysndaki Artvinin Hopa ilçesinden balayan, Cankurtaran Tüneli üzerinden Artvine ulaan koridorun, Ardahana kadar ulaarak hem yol mesafesini ksaltacan hem de kolay ulam salayacan söyledi.

Artvin-Ardahan Karayolunda yaplacak Sahara Tünelinin katksna iaret eden Arslan, Sahara Tünelinin proje çalmalar devam ediyor. O da yaklak 13 kilometrelik uzunluuyla dünya çapnda olacak. Sahara Tünelini yaparak inallah Karadenizi Artvin üzerinden Ardahana, oradan Karsa, Idra ve Arnn Doubayazt ilçesinden üzerinden Vana balayacaz. diye konutu.

Arslan, Doubayazt ile Van arasndaki Tendürek Geçidinin de k artlarnda ulama imkan vermediini hatrlatarak, bu hatt rahat aabilmek için Tendürekte yaplmas planlanan tünelle ilgili proje çalmasnn devam ettiini bildirdi.

Ana Sayfaya Git