Pakdemirli: Gerekirse devlet olarak biz alım yaparız

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmirli çiftçilerle görüşmesinde, "Kimse merak etmesin, tedirgin olmasın, siz ekmeye, biçmeye, güvenle üretmeye devam edin. Ürününüz tarlada, serada, etiniz ve sütünüz ise elinizde kalmayacak. Gerekirse devlet olarak biz girer, alım yaparız" dedi.

Haberler 23.04.2020 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, zmirli çiftçilerle video konferans yöntemiyle görütü. Toplantya Bakan Pakdemirlinin yannda AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve zmir Milletvekili Hamza Da, AK Parti zmir Milletvekili Binali Yldrm ve Ekonomi eski Bakan Nihat Zeybekci ile sektör temsilcileri katld. zmir Ticaret Odas Yönetim Kurulu Bakan Mahmut Özgener moderatörlüünde gerçekleen toplantda, çiftçiler için yaplan ve yaplacak olan hizmetler görüüldü.

Bakan Pakdemirli, bu süreçte üretici, yetitirici ve çiftçilerle birlikte eskisinden daha çok ve daha youn olarak çalmaya devam ettiklerini söyledi. Bakanlk olarak bu zor süreçte 81 il ve 922 ilçe ile sürekli irtibat halinde olduklarn ifade eden Pakdemirli, Bölge müdürlerimizin gayretleriyle, il-ilçe müdürlerimizin fedakarlklaryla, inallah bu süreci etkin bir ekilde yürütmeye, gda denetimlerimizi de eksiksiz bir biçimde sürdürmeye devam edeceiz ifadelerini kulland.

MARKETLERMZN STOKLARI Y, RAFLARI DOLU

Bu süreci iyi yönetenlerin, akln, zekasn, sermayesini, topran iyi kullananlarn ve üretmekten korkmayanlarn salgndan sonra krl olacan belirten Bakan Pakdemirli, unlar söyledi:

Ben inanyorum ki; aldmz tedbirlerle ve çiftçimizin de özverisiyle, bu süreci en az hasarla atlatan ülkelerden biri de inallah biz olacaz. Hamdolsun, ülkemizde ilk Covid-19 vakas görülmeden önce, attmz admlar sayesinde gda arz noktasnda herhangi bir sorun yaamadk. Bu sayede marketlerimizin stoklar iyi ve raflar dolu durumda. u an itibaryla da gda tedarikimiz yeterli düzeydedir. Yine tahl stoklarmz da u an için iyi seviyededir. 2020 üretim sezonunda, ürün rekolte tahminlerimize baktmzda, bata buday olmak üzere, balca temel gda ürünlerimizin görünümleri de iyi durumda. Gda arz güvenliimizi garanti altna almamz için ülkemizde ekilmedik yer brakmamamz gerekiyor. Bunun için inallah; hazineye ait tarma elverili atl arazileri de, çiftçilerimize bedelsiz olarak tahsis ederek üretime kazandracaz. Bu dönemde çiftçilikle ilgilenen, ehirden krsala yerlemek isteyen bir kesim var. Onlara da bir frsat olsun diye bu projeyi balattk. Hazine arazileriyle ilgili bavurular il ve ilçe tarm müdürlüklerimiz araclyla alacaz.

Bakan Pakdemirli, pilot olarak balatlan proje için çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan 14 milyon metrekare hazine arazisi verildiini ve bunun devamnn da geleceini iaret ederek, tahsis edilen bu arazilere hububat, baklagil, yal tohumlu bitkiler ve yem bitkileri gibi stratejik öneme sahip ürünlerin ekileceini söyledi.

GEREKRSE DEVLET OLARAK ALIM YAPARIZ

Ardndan tarmsal haslann yükseliine deinen Bakan Pakdemirli, bu yükselmedeki en önemli etkenlerden birinin tarmsal desteklemelerdeki art olduunu ifade ederek, Geçen yl açkladmz fiyatlarla, çiftçimizin yannda olduumuzu ispat ettik. Kuru üzümde, kuru incirde Toprak Mahsulleri Ofisi aracl ile fiyat açklayarak alm yaptk. Dane zeytine fark destei vereceiz dedik, söz verdik ve sözümüzde durduk. Bu yl da artan maliyetler karsnda, doyurucu fiyat politikas ile telafi edeceiz. Ve hasat zamanndan önce fiyatlar açklayacaz. Yani bir kez daha çarda bulunuyorum; kimse merak etmesin, tedirgin olmasn, siz ekmeye, biçmeye, güvenle üretmeye devam edin. Ürününüz tarlada, serada, etiniz ve sütünüz ise elinizde kalmayacak. Gerekirse devlet olarak biz girer alm yaparz diye konutu.

Bakan Pakdemirli daha sonra tarm ve ormanclk alannda zmire yaplan ve yaplacak olan yatrmlar anlatt.

Ana Sayfaya Git