Pamuğun fiyatı belli oldu

40 randıman pamuğun kilogram fiyatının 3 lira olarak belirlendiği bildirildi. Pamuk fiyatının belirlenmesinde dolardaki yükseliş ile ülke ve dünya piyasalarındaki pamuğun durumunun etkili olduğu ifade edildi.

Haberler 11.10.2017 - 07:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Ziraat Odas Bakan Ahmet Eyyüpolu, yazl açklamasnda pamuk fiyatnn belirlenmesinde dolardaki yükseli ile ülke ve dünya piyasalarndaki pamuun durumunun etkili olduunu belirtti.

Türkiye ve dünya piyasasnda en fazla pamuk üreten yerlerden biri olan anlurfann artk daha fazla söz sahibi olmas gerektiine deinen Eyyüpolu, fiyatlarn açklanmasnda her kesimin hassasiyetinin göz önünde bulundurulduunu kaydetti.

PAMUUN FYATI

çeitli spekülasyonlarla pamuun fiyatnn düürülmeye çalldnn farknda olduklarna iaret eden Eyyüpolu, u deerlendirmede bulundu:

Bu kapsamda pamuk fiyatnn günlük belirlenmesi için geçtiimiz hafta 3 ziraat odas bakan 3 pamuk çiftçisi, 3 çrçr fabrikas ve 1 ticaret borsas temsilcisi olmak üzere 10 kiilik komisyon oluturduk. Son açklanan fiyatn ardndan zmir ve Adana Pamuk piyasas baz alndnda pamuk fiyatnda yükseli yaanmtr. Türkiye pamuunun yüzde 20sini üreten zmir veya Adanann deil anlurfa fiyatlarn belirlemesinde etkili olmal. Ayrca dolardaki yükseli nedeniyle artan girdiler düünüldüünde 40 randman pamuun bugünki fiyat tüylü 3 lira, tüysüz 2 lira 90 kuru olarak belirlenmitir.

Ana Sayfaya Git