Pamuk satışı!

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Pamuk Üreticileri Birliği, Çukobirlik, çırçır fabrikaları temsilcileri ve pamuk üreticilerinden oluşan korbey komisyonu ile bir araya geldi. Yeşil, Diyarbakır pamuğunun önümüzdeki günlerde satışının gerçekleşeceğini söyledi.

Haberler 04.10.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pamuk satlar konusunda oluturulan komisyon ile bir araya gelen DTB Bakan Engin Yeil salon satlar konusunda tüm hazrlklarn tamamlandn kaydetti. Yeil, il ve ilçelerde üretilen pamuun Diyarbakr pamuu adyla korbey salonunda ilem göreceini belirtti.

BORSANIN LEM

DTB Bakan Yeil, Borsamzda oluturduumuz sat salonunda satlan pamuk balyalarnn kalite bazndaki fiyatlar artk alc ve satcnn bulutuu bir yerde effaf bir ekilde belirlenecektir. Korbey salonundan çkacak olan Diyarbakr pamuu fiyatlarnn, ulusal ve uluslararas pazarda referans fiyat olarak kabul edilecektir. Böylelikle pamuk üreticilerimiz ve çrçr fabrikas sahipleri korbey salonunda oluan fiyatlar baz alarak pamuk fiyat deerlendirmesi yapabilecekler. Belirlenen fiyat ve kalite ile hem haksz rekabetin önüne geçilmi olunacak hem de Diyarbakr pamuuna kriter olabilecek bir fiyat ortaya çkm olacaktr. Diyarbakr pamuu markas ile gerçekletireceimiz satn ilkini 9 Ekim 2019da borsamz korbey salonunda gerçekleecektir dedi.

Ana Sayfaya Git