Pamukta verim rekoltesi hedef

Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil "Geçen yıl fiyatların yüksek ve verimin iyi olmasıyla bu yıl pamuk ekim alanında yaklaşık yüzde 15'lik artış öngörüyoruz"

Haberler 03.05.2021 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin önemli tarm merkezlerinden Diyarbakrda, geçen yl fiyatnn iyi olmas ve yüksek verim elde edilmesi nedeniyle pamukta ekim alannn yüzde 15 artmas bekleniyor.

Tekstil, ya sanayi ve hayvanclk sektörüne önemli oranda ham madde salayan pamuun tohumu Diyarbakrda toprakla buluuyor.

Geçen sezon ilde 403 bin 830 dekarda ekimi yaplan pamuk, fiyat ve dekara ortalama 540 kilogram verim elde edilmesiyle çiftçiyi sevindirdi.

Büyük bir heyecanla pamuk ekimi yapan çiftçiler bu yl da yüksek verim elde etmeyi bekliyor.

çFTçLERMZE BEREKETL BR YIL DLYORUZ

Diyarbakr Ziraat Odalar l Koordinasyon Kurulu Bakan Mehmet Cevat Delil, ilde pamuk ekiminin devam ettiini söyledi.

Bu sezon yan yetersiz olmasndan dolay pamuk ekimine erken balandn belirten Delil, ürünün yeermesi için üreticilerin tarlalar sulamaya baladn ifade etti.

Ya az da olsa teknik ve teknolojiyi iyi kullanan çiftçiler üretimlerine devam ediyor. diyen Delil, öyle konutu:

Diyarbakrda geçen sezon pamukta hem verim hem de fiyat çok iyiydi. Geçen yl fiyatlarn yüksek ve verimin iyi olmasyla bu yl pamuk ekim alannda yaklak yüzde 15lik bir art öngörüyoruz. Her zaman beklentimiz bereketli bir sezon. çiftçilerimize bereketli bir yl diliyoruz.

BU YIL DA NALLAH BEREKETL BR YIL OLUR VE YNE KAZANIRIZ

Merkez Sur ilçesine bal krsal Douçanakç Mahallesi Muhtar Cihan Özbay, kardeleriyle yaklak 6 bin dönüm arazide üretim yaptklarn söyledi.

Bu yl 1000 dekarda pamuk ekimine baladklarn ifade eden Özbay, pamuun yeermesi için iki kez sulama yapacaklarn dile getirdi.

Özbay, geçen sezon tüm ürünlerde çiftçi için adeta nimet yl olduunu belirterek, Pamuk, arpa ve buday çok güzel verim verdi. Geçen yl hem fiyat hem verim konusunda karl bir yld. Pamukta dekara 600 kilogramn üzerinde verim aldk, çok iyiydi. Bu yl da inallah güzel bir yl olur. dedi.

Krsal Hacosman mahallesinde çiftçilik yapan Emrah çelik de her yl tarlasnn bir bölümüne pamuk bir bölümüne de buday ektiini ifade etti.

Geçen yl verimi ve fiyatndan dolay pamuktan memnun kaldklarn söyleyen çelik, Geçen yl 50 dönüme pamuk ekmitik, çok memnun kaldk. Bu yl 250 dönüme pamuk ekeceim. Bu yl da inallah bereketli bir yl olur ve yine kazanrz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git