Pancarda gecikmeli çapa başladı

Muş’un Bulanık ilçesinde yağışlar nedeniyle ekimi bir ay geciken şeker pancarında mevsimlik işçiler tarafından çapaya başlandı.

Haberler 31.05.2019 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bulank ilçesine bal Rüstemgedik beldesinde geçimlerini çiftçilikle salayan vatandalar, eker pancarn bir ay gecikmeli çapalad. Ramazan aynda ilk çapay gerçekletiren çiftçiler, pancarda bu sene beklenen verimi alamayacaklarn ifade etti. çiftçilerden Anl Okumu, içilerle birlikte çapa yaptklarn söyledi.

GEçKMEL çAPA

Bu sene ilk çapay yaptklarn ve madur durumda olduklarn ifade eden Okumu, Ramazan ayndayz. Bir an önce ilerimizin tamamlanmasn istiyoruz. u anda 15-20 içi çalyor. Yazn daha scak bir hava olacak ve daha ikinci ile üçüncü çapamz var. Durumlar u anda kötü. Pancarn u anda çok büyümesi gerekiyordu. Pancar u anda yok. Geçen sene ile bu seneyi kyaslaynca pancar bu sene yeni ekilmeye baland. Daha ekilmeyen pancar var. Yalardan dolay birçok yer bo, ekilmemi durumda dedi.

çapa yaparak okul harçln çkardn ifade eden lise örencisi Muhammed bal ise Lise 2ye gidiyorum. Yaz tatilinde pancar içisi olarak çalyorum. Aileme yardm ediyorum. Baka bir yere gitmiyorum. Okul masraflarm pancardan çkaryorum. Bu arada orucumu da tutuyorum. Annem beni göndermek istemiyor ama zorla geliyorum. Okul masraflarm çkaryorum. Durumumuz pek iyi deil diye konutu.

Ana Sayfaya Git