Panoları Bedelsiz Değiştiriyoruz!

Dicle Elektrik Dağıtım, 2015’ten bu yana 48 bin mesken abonesinin sayaç ölçü devresinin yer aldığı panolar, tek kuruş talep edilmeden yenilendğini iddia etti.

Haberler 10.05.2017 - 08:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik Datm Diyarbakr l Müdürü Uur Yaka, baz basn ve yayn organlarnda yer alan haberin gerçei yanstmadn ve tek tarafl olarak hazrlandn savundu.

Tek kuru alnmadan 48.000 sayaç deitirildi

Bedeli ülke genelindeki herkesin cebinden çkan kayt d elektrik kullanmn önlemekte kararl olduklarn belirten Yaka, Islahat ad altnda özellikle ehir merkezlerindeki çok katl binalarda kendi tasarmmz olan ve kayt d elektrik kullanmn önleyecek olan çoklu panolar yaygnlatrmaya çalyoruz. Sadece Diyarbakrda 2015 ylndan bu yana Balar, Kayapnar ve Yeniehir ilçelerimizde 48 bin mesken abonesinin panosu, uzaktan haberlemeli sayaç ölçü devresi tesis edilerek deitirildi. Bunun için irketimiz 7 milyon 504 bin lira harcad. Karlnda ise müterilerimizden tek bir kuru dahi talep etmedik. 2017 ylnda 3 milyon liralk harcama ile 20 bin sayac daha çoklu panolara almay planlamaktayz. dedi.

Kaçak Elektrik Cezasnn ade Edilmesini stiyorlar

l Müdürü Yaka, habere konu olan binada 15 Temmuz 2016 tarihinde yaplan denetimler sonucunda çok sayda abonenin kaçak elektrik kullandnn belirlendiini ve gerekli yasal ilemlerin yapldn ifade etti.

Söz konusu bu binada da kaça önleyecek çoklu pano uygulamas gerçekletirileceini kaydeden Uur Yaka, Bina sakinlerinden bazlar bu çalmay engellemek istiyor. Bunun için de ortaya (72 bin lira pano ücreti isteniyor) gibi gerçek d iddialar atyorlar. Dierleri gibi burada yapacamz pano için de kimseden tek kuru talebimiz yoktur. Tüm harcamalar irketimiz yapacaktr. Temiz bir sayfa açma arzusunda olan irketimiz, bu uygulama çerçevesinde deitirdii hiç bir sayaç ile ilgili ilem yapmayacaktr. Amacmz kimseyi cezalandrmak deil, aksine kullanlan elektrii kayt altna almaktr. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git