Paralar ay sonu!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: İhtiyaç sahibi KOBİ'lerimizi rahatlatmak, onların hayatta kalmalarını sağlamak için bu ekonomik durgunluk ortamında onları desteklemek maksadıyla yaklaşık 10,3 milyar liralık bir krediyi önümüzdeki günlerde kendilerine vereceğiz. Ay sonunda vermeye başlayacağız. Bu ayın sonunda...

Haberler 18.02.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Faruk Özlü, ihtiyaç sahibi KOBleri rahatlatmak ve onlar desteklemek için ekonomik durgunluun olduu bu ortamda KOBlere 10,3 milyar liralk bir kredi vereceklerini belirterek, Ay sonunda vermeye balayacaz. Bu ayn sonunda... dedi.

D Ekonomik likiler Kurulu (DEK) tarafndan düzenlenen Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan 5inci Forumuna katlan Özlü, açln ardndan gazetecilerin sorularn yantlad.

Özlü, bir gazetecinin, TÜBTAK reformunun son çerçevesini çizdiniz ama biraz daha açar msnz? sorusu üzerine, Türkiyenin teknoloji gelitiren bir ülke olmas için mevcut sistemde yapsal bir dönüüm gerçekletirdiklerini, bunun yapsal bir reform olduunu ve Türkiyenin teknoloji gelitiren bir ülke olmasn amaçladn kaydetti.

Bugüne kadar özellikle AK Parti döneminde Ar-Geye yaplan harcamalarn arttn belirten Özlü, aratrmac personel saysnn 122 binlere ulatn, patent saylarnda da art yaandn kaydetti.

Özlü, öyle devam etti:

Fakat yaptmz yatrmlarla beraber mütenasip bir ekilde ihracatmz ve imalat sanayimiz içerisindeki teknoloji youn ürünlerin oran artmad. Hatta azald. Mevcut sistemde bir sknt var. Mevcut sistem çok üretken deil. Dolaysyla mevcut sistemin dönüümünü öngören bir çalmayd. Bunu 6 ay çaltk. Bakanlar Kurulumuza sunduk ve uygun buldu. Gelecek günlerde yasalatrlacak. Burada projeleri desteklemek için bir Ar-Ge ve Teknoloji Fonu kuruyoruz. Yine bilim, teknoloji ve sanayi arasndaki ba kurmak için de Bilim, Teknoloji ve Sanayi cra Kurulu kuruyoruz, BTYKy kaldryoruz. Esas bu.

KOBlere verilecek destek ay sonunda balayacak

Faruk Özlü, bir gazetecinin Bir konumanzda 10 milyar TL scak para girecek dediniz. eklindeki açklamas üzerine, geçen yln son aynda bir proje balattklarn ve proje kapsamnda ihtiyaç sahibi KOBlerin desteklenmesini amaçladklarn kaydetti.

Geçen yln son aynda yaptklar bu çarya çok sayda bavuru geldiini ifade eden Özlü, yaklak 15 bin KOBnin bavurusunu beklerken 250 bine yakn bavuru aldklarn bildirdi.

Özlü, htiyaç sahibi KOBlerimizi rahatlatmak, onlarn hayatta kalmalarn salamak için bu ekonomik durgunluk ortamnda onlar desteklemek maksadyla yaklak 10,3 milyar liralk bir krediyi önümüzdeki günlerde kendilerine vereceiz. Ay sonunda vermeye balayacaz. Bu ayn sonunda... ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git