Pazar bomboş!

Corona virüsün Türkiye'de de görülmesinin ardından vatandaşlar, toplu alanlardan uzaklaşmaya başladı. Durum böyle olunca pazarda tezgâh açan esnafın işi düştü.

Haberler 19.03.2020 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çinde ortaya çkan ve 6 binden fazla insann ölümüne sebep olan yeni tip Corona virüs, küresel salgna dönütü. Dünyann birçok ülkesine yaylan ve Türkiyede de görülen Corona virüsten u ana bir kii hayatn kaybederken, vaka says da 98e yükselmi oldu.

Salk Bakanlnn vatandalarn kalabalk ortamlardan uzak durmas çars ülke genelinde etkili olurken, Mardinli vatandalar da her gün farkl bölgelerinde kurulan pazarlara daha az gitmeye balad. Durum böyle olunca pazarda tezgh açan esnafn ii dütü.

Pazarclarn korona virüsüne kar eldiven gibi her hangi bir önlem almad görülürken, pazara çkan vatandalarn da kalabalk alanlarda fazla bekleme yapmadan alverileri yapmalar dikkati çekti.

Halk pazara çkmamaya balad

Pazarc esnaf smail Erta, Corona virüs nedeniyle artk halkn pazara çkmadn ifade ederek, bu yüzden ilerinde ciddi düüün olduunu söyledi.

Erta, Corona virüsü Türkiyede de görülmesiyle beraber yava yava ilerimiz dütü. Eski günlerden eser kalmad. Tek tük gelen insanlar var. Eskiden bu saatlerden ürünlerin yarsn satarken, u an hepsi olduu gibi duruyor. nallah bu virüs ülkeyi terk eder de biz de rahatlarz. dedi.

nallah bu süreci selametle atlatrz

Alverie maske ile çkan Abdullah Er, Evin sebze ve meyve ihtiyaçlar için pazara çkmam gerekiyordu, bu yüzden ben de maske takp ihtiyaçlar almaya geldim. Zaten herkes maske takp öyle dar çkn diyor. Pazar kalabalk olur diye maske taktm ama gördüünüz gibi pek kimse yok. nallah bu süreci selametle atlatrz. Tüm dünyada bu virüsün bir an önce bitmesini istiyorum. diye konutu.

Pazara çkmak zorundayz

Mecburiyetten pazara çktn dile getiren 69 yandaki Semra Avc da unu söyledi: u an ilimizde duyduumuz her hangi bir vaka yok. Bizde kendimizi muhafaza etmeye çalyoruz. Elimizi sürekli ykyoruz, hijyene dikkat ediyoruz. Pazara çkmak zorundayz, ihtiyaç var.

nsanlar can korkusundan pek dar çkmyor

lerinin çok dütüünü dile getiren Esnaf Ömer Dinç, Eskiden ilerimiz çok iyiydi ama u an Corona virüsü yüzünden dümü. Yine de çok ükür, Allah beterinden muhafaza etsin. nsanlar can korkusundan pek dar çkmyor. çar-Pazar u an çok sakin. nallah düzelir. dedi.

En güzel temizlik abdest almaktr

20 yldr pazarda esnaflk yaptn belirten Bedi pek ise unu söyledi:

Corona virüsü ilerimizi olumsuz etkiledi. Bundan korunmak için herkes hijyene çok dikkat etsin. Namaz klmak için zaten abdest alyoruz. En güzel temizlik abdest almaktr. Zaten elimizden de baka bir ey gelmiyor. Allah ne yazmsa o olacak.

Ana Sayfaya Git