Pazar esnafı dertli

Diyarbakır Canlı Hayvan Borsası esnafını ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinleyen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, hayvan pazarındaki esnafın biriken sorunlarının derhal giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Haberler 10.07.2021 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesine bal çarkl Mahallesinde bulunan Canl Hayvan Borsasnda hayvan satclarn ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan Faruk Dinç ve beraberindeki heyet, hayvan satclarnn yaadklar sorun ve skntlar birinci azdan dinledi.

Daha önceden defalarca yetkiler ile görütüklerini fakat yetkililerin kendileri ile ilgilenmediklerini ifade eden hayvan satclar, belediyenin kendileri için çalma yapmadklarn, sadece para almak için çaltklarn ifade ettiler.

HAYVAN PAZARI ESNAFININ KALDII YERLER, LAVABOLAR VE BADET EDECEKLER YERLERDE GEREKL HJYENK KOULLAR OLUTURULMALIDIR

Belediyenin hayvan satclarnn temel ihtiyaçlarn karlamadn vurgulayan Dinç, Kurban Bayramnn yaklamas nedeniyle hayvan pazarndaki vatandalarmz ziyaret ettik. Ama ne yazk ki sorun ve skntlarndan dolay vatandalarmz ciddi anlamda sknt çekiyor. Hayvan Pazarnda çok sayda vatandamz olmasna ramen lavabo gibi temel ihtiyaçlarn maalesef karlayamyorlar. Burada bulunan bu kadar vatandamzn Allaha ibadet edebilecekleri düzgün bir yerleri dahi yoktur. Bu da yetkililerin esnaf önemsemediini gösteriyor. Yetkililer balarnn çaresine baksnlar diyerek esnafn madur olmalarna sebep oluyor. Buna duyarsz kalamazdk. Dolaysyla çarmz tekrarlyoruz, bu insanlarn kaldklar yerler, lavabolar ve ibadet edecekleri yerler derhal temizlenmeli gerekli hijyenik koullar oluturulmaldr. dedi.

BELEDYENN DÜZENSZ UYGULAMASI VATANDAIMIZA CDD SIKINTI YAATIYOR

Hayvan pazar satclarnn yaadklar skntlarn giderilmesi gerektiini söyleyen Dinç, belediyenin Canl Hayvan Borsasna giri ücretleri için de yeni bir düzenleme getirmesi ve tüccarlarn salkl bir ticaret yapmas için adm atmas gerektiinin altn çizdi.

Dinç son olarak unlar söyledi:

Buraya hayvanlarn satmaya gelen vatandalarmzdan belediye hayvan ba ücret alyor ve vatandamz hayvanlarn satamadklar zaman bir sonraki gün ayn hayvan için belediye tekrar ücret alyor. Hayvan giri-çklarda alnan ücrete de düzenleme getirilmeli ve belirli bir standarda çekilmelidir. Belediyenin bu düzensiz uygulamas vatandamza ciddi anlamda sknt yaatyor. Bu nedenle yaanan tüm sorunlar ertelenmeden çözüme kavuturulmaldr.

HAYVAN PAZARI çN BELEDYENN TEMZLK ARABASI YOKTUR

Belediyenin kendilerine dayatt giri ücretlerini soygun olarak niteleyen hayvan satclar da, Canl Hayvan Borsasnda 3 bine yakn insann olduunu ve belediyenin bu insanlar için hiçbir ey yapmadklarn ifade ettiler.

Her gün ayn sorunlarla iba yaptklarn söyleyen hayvan satclar, skntlarnn giderilmesi için Diyarbakr Canl Hayvan Borsas Müdürü Veysel Doann yanna gittiklerini ve müdürün de kendilerine belediyenin temizlik arabas olmad için etraf her vakit temizleyemediklerini belirttiler.

CANLI HAYVAN BORSASI çARAMBA GÜNLER KAPATILMASIN

Hayvan yemlerinin geçtiimiz yla oranla iki kat yükseldiinden dolay madur olduklarn ifade eden dier bir esnaf da, hayvan yem fiyatlarnn düürülmesi ve bu fahi fiyatn düzeltilmesi gerektiini belirtiler.

Canl Hayvan Borsasnn çaramba günlerinin kapal kalmasndan ikyetçi olan tüccarlar son olarak haftada iki gün yerine sadece Pazar günleri Canl Hayvan Borsasnn kapatlmasn istediler.

Büyükehir Belediyesi Canl Hayvan Borsas ziyaretinde HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan Faruk Dinçe, Sur lçe Bakan Ercan enol, l Bakan Yardmclar Ali Yldz, Mustafa enol ve ilçe yönetiminde bulunan heyet elik etti.

Ana Sayfaya Git