Petrol fışkırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı "Sadece son bir ayda 3 yeni kuyuda petrol keşfettik. Diyarbakır’da bulunan Akoba-1 ve Yenişehir-1 kuyularıyla Kırklareli’ndeki Misinli-2 kuyularımızda günlük üretimimize 6 bin 800 varil ilave sağladık" açıklaması Diyarbakır'da sevinç yaşattı. Akoba-1 kuyusundan günlük 2 bin 800, Yenişehir-1 kuyusundan ise 3 bin varil petrol elde edileceği bildirildi.

Haberler 29.05.2021 - 01:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann müjdeledii ve petrol kefedilen 3 kuyudan biri olan Diyarbakrn Bismil ilçesindeki Akoba-1 kuyusunun bulunduu sahada üretim hareketlilii yaanyor.

Cumhurbakan Erdoann, son bir ayda üç yeni kuyuda petrol kefettikleri ve Diyarbakrda bulunan Akoba-1 ve Yeniehir-1 kuyularyla Krklarelindeki Misinli-2 kuyularnda günlük üretime 6 bin 800 varil ilave salandn açklamas, kentte memnuniyetle karlanrken, 3 kuyudan biri olan Akoba-1 kuyusunda petrol çkarma çalmas hummal bir ekilde sürüyor.

PETROL SEVNC YAANIYOR

Diyarbakrda Akoba-1 kuyusundan günlük 2 bin 800, Yeniehir-1 kuyusundan da 3 bin varil petrol çkarlacak. Akoba-1 kuyusunda 3 aydan bu yana devam eden sondaj çalmalar sürüyor. Yaklak 20 gün önce çalmalar tamamland, 10 gün önce kuyu üretime alnd. Kuyudan, 2 bin 470 metre derinlikte petrol üretimi gerçekletiriyor. Petrolün 24 gravite kalitesinde olduu tespit edildi. Bu rakamn dünya ortalamasnn biraz üzerinde olduu ve sahada birkaç kuyunun da kazlaca örenildi.

43 BN 300 VARLE ULATI

TPAOnun Batman Bölge Müdürlüü sorumluluk alanndaki Batman, Diyarbakr, Mardin, Siirt ve rnakta yaklak 70 sondajda 37 bin 500 varil petrol elde ediliyor. Diyarbakrda yeni kefedilen kuyularla birlikte bölgede günlük petrol üretiminin 43 bin 300 varile ulat bildirildi

çEVREYE ZARAR VERMEDEN

Sondaj esnasnda havuzlarda biriken atklar çevreye zarar verilmeden geri dönüüme gönderiliyor. Bunun için de i makinelere sahada çalyor. Atklara ilikin çalmann 10 güne kadar tamamlanmas planlanyor. Dünyada kullanlan en son petrol üretim yöntemleriyle üretim yaplrken, sahada kuyudan çkarlan petrol, depoland alanlarda tankerlere aktarlyor.

ÜLKEMZE VE MLLETMZE

Akoba köyü Muhtar Felemez Basmac, Akoba-1 kuyusunun petrol çkarlmas haberini duyduklarn ve çok memnun olduklarn söyledi. Köyleri civarndaki kuyudan petrol bulunmasnn sevindirici olduunu dile getiren Basmac, nallah baka kuyularla da devam eder. çok memnun edici bir ey. Hem ülkemiz hem de milletimiz için çok sevindirici bir ey. nallah daha da nicelerinin çkmasn temenni ederiz. Ülkemize ve milletimize hayrl uurlu olsun. ifadelerini kulland.

Köylülerden Ylmaz Ekin de petrolün bulunmasnn ülkenin kalknmasna katk salayacan aktararak Belki birçok insan buradan ekmek yer. Böyle eylerin devamnn gelmesini istiyoruz. Ülkemiz, bölgemiz ve milletimiz için iyi olur. dedi.

Müjdat Basmac ise petrolün bulunmasnn ülkenin kalknmasna faydasnn olacan, bu sayede köylerinin de gelieceini vurgulayarak Cumhurbakanmzdan bunlarn devamn gelmesini bekliyoruz. Dileriz ki daha fazlasn yapar. Ona güveniyor ve onu çok seviyoruz. diye konutu.

BUDAY VE ARPA EKTMZ YER

22 dönümlük arsasnda petrol bulunan Fesih Ourgül, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann açklamasyla heyecanlandklarn söyledi. Arsas için hiçbir maddi talepte bulunmad söyleyen Ourgül, gençlere i istihdam salanacandan dolay mutlu olduklarn belirterek, Petrolün bulunmas isiz gençlerimiz için umut oldu. Arsam için herhangi para talebinde bulunmadm. Tek isteimiz mahallemize alt yap hizmetlerinin getirilmesi. Cumhurbakan Erdoann açklamasna çok sevindik. Buday ve arpa ektiimiz yerde artk petrol fkrd. 80 haneli mahallemizin kaderi petrolle deiecek dedi.

Ana Sayfaya Git