Petrol keşfi sevinci

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Suriye sınırına yakın yerde yaptığı petrol keşfi, yöre halkı tarafından sevinçle karşılandı.

Haberler 13.12.2021 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Türkiye Petrolleri Anonim Ortakl (TPAO) önceki gün, Mardinin Nusaybin ilçesinin 32 kilometre dousunda, Suriye snrna 3,5 kilometre uzaklkta bulunan Günyurdu-1 kuyusunda, 35 gün süren sondaj çalmalar sonucu 1310 metre derinlikte 11,8 gravitede petrol kefi yapldn açklad.

Kuyunun üretim testlerine 2 gün önce balayan TPAOnun, bu alandaki petrol arama çalmalar devam ederken, kuyunun bulunduu krsal kiztepe Mahallesi sakinleri, yeni petrol kefinin sevincini yayor.

Petrol aramasnn kendi arazilerinde yapldn belirten mahalle muhtar Mehmet Latif Yenigün, Bir buçuk ay çaltktan sonra yanlarna gittiimde bana dediler ki Yaklak 1400 metreden iyi petrol çkt. Böyle deyince köy namna ükrettim ve sevindim. Petrol çknca tabii ki ülke olarak çok sevindik. En son yanlarna gittiimde köy halk namna ükranlarm sundum dedi.

TOPRAKLARIMIZIN HEM ALTI HEM DE ÜSTÜ çOK VERML

Mahalle halakndan Hakk Yenigün de, topraklarnn hem üstünün hem de altnn çok verimli olduunu ifade ederek, Burada çok yerde petrol kuyular var. Tabii bundan bizim ve ülkenin faydalanmasn isteriz. Bunun yannda da köyümüzdeki gençlerin de bundan verim almasn isteriz. Yani gurbete gidip çalmaktansa burada bir ite çalmalarn isteriz diye konutu.

Ana Sayfaya Git