Plakada yeni dönem!

Hızlı Geçiş Sistemi'nde yanlış ceza yazılmasına da neden olan standart dışı plakalar, yarından itibaren "ağır kusur" kapsamında değerlendirilecek ve bu plakaları taşıyan araçlar muayeneden geçemeyecek

Haberler 03.07.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hzl Geçi Sisteminde (HGS) yanl ceza yazlmasna da neden olan standart d plakalar, 3 Temmuzdan itibaren ar kusur kapsamnda deerlendirilecek ve bu plakalar tayan araçlar muayeneden geçemeyecek.

Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakanlna bal Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüünce yenilenen kusur tablosu yarn yürürlüe girecek.

Buna göre, HGSde yanl ceza verilmesine de yol açan, plakalarda rakamlar arasnda vida bulunmas, yazlarn silik, bold, italik veya kapatma eklinde olmas ar kusur kapsamnda görülecek.

Düzenlemeyle plakalardaki yaz ve rakamlarn, Karayolu Trafik Kanununda belirtildii gibi 11 santimetre geniliinde, 52 santimetre uzunluunda olmas gerekecek. Bunun dnda plaka tayan araçlar, TÜVTÜRK tarafndan yaplan araç muayenesinden geçemeyecek.

Plakalarn basm ve datm, Türkiye oförler ve Otomobilciler Federasyonu (TOF) ile bal odalarnca gerçekletirilecek.

- Plakalar 31 liraya deitirilecek

Yetkililer, merdiven alt yerlerde baslan plakalarn standart d olduunu, terör olaylar, gasp, soygun gibi kötü ilerde de kullanldn belirterek bunlar datan ve aracna takanlara para cezas uygulandn kaydetti.

Araç sahipleri, söz konusu plakalarn deiimi için öncelikle trafik ube müdürlüklerinden alacaklar formu dolduracak, ardndan il ve ilçelerdeki TOF ile kayt tescil bürolarnda 31 lira karlnda deitirebilecek.

Ana Sayfaya Git