Plakada yeni dönem başlıyor

Araçların satış, devir ve tescil hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin yönetmelikte gerçekleştirilen değişiklikler ile sahte plaka satışının önüne geçilecek.

Haberler 07.02.2018 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yönetmelikte yaplan deiiklie göre, plakalar, tabakasnda 10x10 milimetrelik bir alana sacak ekilde, yatay 100 milimetre ve dikey 50 milimetre aralkla tekrar eden kare kutucuklar içinde ay yldz ve TR güvenlik iaretleri bulunan yanstcl folyo ile kaplanacak.

Sahte plaka satlarnn önüne geçilmesi amacyla yaplan düzenlemeyle birlikte, güvenlik iaretleri yanstc üst tabakann imalat aamasnda, reflektif tabakann içinde ayrlmaz bir bütün olarak imal edilecek.

BENZER ÜRETLEMEYECEK

Plakalar üzerinde yaplan deiiklikle güvenlik iaretleri fiziksel ve kimyasal yollarla çkarlamayacak. Fotoraf, fotokopi, bask, hologram ve dier görüntü ilemleri ile benzeri üretilemeyecek plakalarda, güvenlik iaretleri takl tescil plakas, aracn 1.8 metre önünde veya arkasnda ayakta durulduunda ve 30 derecelik bir açyla bakldnda görülebilecek. Araca 1 metreden fazla yaklaldnda veya 4 metreden fazla uzaklaldnda ise güvenlik iaretleri görülemeyecek.

Ana Sayfaya Git