Poşet kullanımı yüzde 75 azaldı

Birpınar, 5 büyük zincir markette poşet tüketiminin, yılın ilk iki ayında bir önceki yıla göre yüzde 75 oranında azaldığını söyledi.

Haberler 15.04.2019 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakan Yardmcs Prof. Dr. Mehmet Emin Birpnar çevre ve ehircilik Bakanl ile stanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odas tarafndan Dalaman ilçesinde düzenlenen çevre, Ky Alan Yönetimi, Sfr Atk çaltay açlndaki konumasnda, denizleri korumak ve kollamann görevleri olduunu ifade etti.

Denizlerde 2050de balktan çok plastik olacana belirten Birpnar, plastiin her türlü hastaln da sebebi olacan aktard.

Ülke olarak poet kullanmnda çok önemli mesafeler katetmeye baladklarna iaret eden Birpnar, Yaptmz istatistikler ve u anda net gelen resmi verilere göre 5 tane büyük zincir market geçen sene ocak ve ubat aylarnda yani iki ayda 600 milyon adet poet tüketmi. Bu sene poet paral olduu için ayn dönemde 5 zincir markette poet kullanm 150 milyona dümü. Yani yüzde 75 baar var. Onun için vatandamza teekkür ediyoruz. Sfr Atk Projesi ç gibi büyüyor ve dünyaya yaylyor. dedi.

Poet kullanm yüzde 75 azald

Vatandan artk tek kullanmlk poetler yerine bez çantalar, fileleri tercih etmeye baladn anlatan Birpnar, öyle devam etti:

lk bata belki bize biraz kzdlar ama unu unutmasnlar bu poetlerden o kadar çok doada var ki. Bugün ç Anadolu Bölgesine gittiiniz zaman bütün buday tarlalar poetle dolu. Bunlar hasat yapldnda budayn içerisine parçalar giriyor. Daha sonra unun içerisine giriyor, ekmein içerisine girip bize geliyor. Ayn ekilde pamuk tarlalarna giden bu poetler yine hasat edildii zaman bu pamuun içerisine giriyor, ipliin içerisine giriyor ve kumalarn içerisine giriyor boya tutmuyor. Birçok kuma maalesef yeniden yaplmak zorunda kalyor. Hem sala hem ekonomiye inanlmaz zararlarnn olduunu biliyoruz.

Birpnar, Sfr Atk Projesinin sadece çöpler için deil, denizler dahil her alanda uygulamak istediklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git