Prim müjdesi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kütlü pamukta primi yüzde 37,7 artırarak kilogram başına 1,1 liraya çıkardıklarını söyledi.

Haberler 17.10.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pakdemirli, Kemalpaa Orman letme Müdürlüünde gerçekletirilen Yem Bitkileri Tohum Datm Programnda yapt konumada, üretime güç katacak, çiftçiye destek olacak önemli bir projeyi balatmaktan mutluluk duyduunu belirtti.

Hayvanclkta karl bir üretimin girdi maliyetlerini azaltarak mümkün olabileceini, bu balamda bakanlk olarak yem bitkilerinin ekili alanlarnn ve silaj üretiminin artrlmas, kaba yem ihtiyacnn yerli kaynaklardan karlanmas, daha ucuz ve kaliteli yem elde edilmesi amacyla yem bitkilerinin ekilmesine önemli destek saladklarn ifade eden Pakdemirli, balattklar çayr-mera slah ve amenajman projeleriyle otlatma kapasitesini yüzde 50 artrmay hedeflediklerini dile getirdi.

PAMUK ÜRETCSNE MÜJDE

Pamuk üreticilerine önemli bir müjde vermek istediini söyleyen Bakan Pakdemirli, Türkiyenin, ürettii ve ihraç ettii kaliteli tekstil ürünleriyle dünyada söz sahibi olduuna iaret etti.

Pakdemirli, Türkiyenin dünyann önemli pamuk üretim merkezlerinden birisi olduunu belirterek unlar kaydetti:

Pamuk üretiminde dünyada 6. srada, verimde ise 3. sradayz. Son 18 ylda yürüttüümüz baarl politikalar ve destekler sayesinde kütlü pamuk verimi, dekarda yüzde 40 artarak 500 kilograma ulat. Bugün açklayacam müjdeyle hem üretimi hem de verimi daha da yukarlara tamay hedefliyoruz.

Bildiiniz gibi pamukta prim destei kilogram bana 80 kurutu. Üreticilerimizden gelen talepler ve yaptmz detayl analizler sonucu kütlü pamuk primini yüzde 37,5 artrarak kilogram bana 1,1 liraya çkardk. Ayrca pamuk üreticilerine, mazot ve gübre desteiyle birlikte kilogram bana 1,23 lira destek ödeyeceiz. Hayrl uurlu olsun. Buradan unun altn da özellikle çiziyorum. Mazot ve gübre destekleriyle prim destekleri içinde en yüksek destek tutarn pamuk çiftçisine ödüyoruz. Bakanlk olarak her zaman üreticimizin yannda olduk, olmaya da devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git