Prim ve vergi borçlarında son gün 31 Temmuz!

Vergi ve prim affı için başvurular 30 Haziran’da sona ermişti. Şimdi sıra ödemede. 31 Temmuz’a kadar ilk taksit ödenecek. İlk 2 taksidi ödemeyen hakkını kaybedecek. Geçen yılki aftan yararlananlar da 3’üncü taksidi bu ay ödeyecek...

Haberler 23.07.2017 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Af Yasas ile vergi ve sigorta prim borçlarnn yeniden yaplandrlmas salanmt. 30 Haziranda sona eren yaplandrma bavurusu için vergi dairelerine 1 milyon 892 bin, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) ise 343 bin kii bavurdu. Toplamda 19 milyar liralk kamu alaca yaplandrlm oldu.

LK TAKST BU AY

imdi sra yaplandrlan borçlarn ödenmesine geldi. Ödeme, bavuru anndaki tercihe göre taksitle ya da pein yaplabiliyor. Vergi, trafik ve idari para cezalarn yaplandrarak taksidi seçenler ilk taksidi bu ayn sonuna kadar yapacak. Ayrca geçen ylki aftan yararlanarak borcunu yaplandranlar da 3üncü taksit ödemesini ay sonuna kadar yatracak.

PENDE AUSTOS SONU

SGK prim borçlar için ilk taksit 31 Austosa kadar, dier taksitler de takip eden ikier aylk dönemler halinde ödenecek. Pein ödemeyi seçenler için de son tarih 31 Austos. Bavuru srasnda borcunu taksitler halinde ödeyeceini beyan edenler, isterlerse yaplandrlan borcun tamamn ilk taksit süresi içinde kapatabilecek. Bu durumda taksit fark olmayacak.

AMAN HAKKINIZ KAYBOLMASIN!

Ödemelerin zamannda yaplmas önemli. çünkü, taksitlerin ilk ikisinin süresinde ve tam olarak ödenmemesi halinde hak yanacak. Ayrca, ilk iki taksidi süresinde ödeyenler de bir takvim ylnda ikiden fazla taksidi ödemezse hak yine yanacak. Taksitler devam ederken, sigorta primlerini 2 aydan fazla geciktiren ya da eksik ödeyen de hakkn kaybedecek.

EKSK ÖDENRSE NE OLUR?

Taksit tutarnn yüzde 10unu amamak kaydyla 5 liraya (bu tutar dahil) kadar yaplm eksik ödemeler nedeniyle hak kayb olmayacak. Ancak bu eksik yatan para, yaplandrma süresi içinde ödenecek. Geç ödenen tutara yüzde 4 fark eklenecek. Eksik yatan tutarlar son taksidi takip eden aysonuna kadar ödenmezse, borçlu aftan ödedii tutar kadar yararlanacak.

HACZLER KALKACAK MI?

Borçtan dolay, tanr ve tanmaz varlklar üzerindeki haciz varsa, yaplan ödemeler orannda kaldrlacak. Alnan teminatlar da yaplan ödeme kadar iade edilecek. Ancak bunun için borçlu vatandan talepte bulunmas ve hacize konu baka borcun bulunmamas art. Dier yandan borcun pein ödenmesi halinde haciz tamamen kalkacak.

Ana Sayfaya Git