Promosyon artık cepte

SGK ile bankalar arasında imzalanan protokol kapsamında, yaklaşık 2,5 milyon emekli promosyon alabilmek için 8 bankaya taahhütte bulundu.

Haberler 09.03.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasnda imzalanan protokol kapsamnda, yaklak 2,5 milyon emekli promosyon alabilmek için 8 bankaya taahhütte bulundu. Ayln 3 yl boyunca ayn bankadan almay taahhüt eden emekliler arasndan 1,5 milyonuna 5 banka tarafndan promosyon ödemesi yapld.

Yaklak 11,5 milyon emekliyi dorudan ilgilendiren banka promosyonu konusu, gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Daha önce belirlenen iki otomatik ödeme verme ve kredi kart alma artnn kaldrlmasyla cazip hale dönüen banka promosyonu için emekliler, hiçbir art olmadan promosyon vermeyi kabul eden 14 banka ile PTTnin kapsn çalmaya balad.

Yaklak 2,5 milyon emekli promosyon alabilmek için 8 bankaya taahhütte bulunurken, ayln 3 yl boyunca ayn bankadan almay taahhüt eden emekliler arasndan 1,5 milyonuna 5 banka tarafndan promosyon ödemesi yapld.

- Bankalar ciddi bir rekabet içerisinde

SGK Bakan Mehmet Selim Bal A.Aya verdii özel açklamada, emeklilere aylklar kapsamnda geçen yl yaklak 185 milyar lira ödeme yaptklarn belirterek, bu yl rakamn 206 milyar liraya yükselmesinin planlandn bildirdi.

Emeklilerin banka promosyonu alabilmesi için çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinolu bakanlnda youn çaba harcadklarn ifade eden Bal, öyle konutu:

Tüm artlarn kaldrlmasyla promosyon, emeklilerimiz için daha da cazip hale geldi. Bin lirann altnda aylk alanlara 300 lira, bin lira ile 2 bin lira arasnda aylk alanlara 375 lira, 2 bin lirann üzerinde emekli ayl alanlara da 450 lira bir seferde ödeme yaplmas belirlenmiti. Tabii bunlar asgari rakamlar. Bankalar, yeni emeklileri müteri portföyüne katabilmek için daha yüksek rakamlar verebilir. Duyumlarmz, bankalarn promosyon konusunda ciddi bir rekabet içerisinde olduklar ve emeklileri kendilerine çekmek için daha yüksek rakamlar ödemeyi planladklar yönünde.

Ana Sayfaya Git