Promosyonda ödeme başladı

Bakan Müezzinoğlu" 1 milyon 433 bin 290 kişiye emekli promosyonu ödemesi yapıldı"

Haberler 04.03.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinolu, 81 ilin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve kur Müdürlerinin katld çalma Hayatnda Milli Seferberlik konulu istiare toplantsnda açklamalarda bulundu.

Emekli promosyonu ödemeleriyle ilgili bilgiler veren Müezzinolu, dün itibariyle 1 milyon 433 bin 290 kiiye emekli promosyonu ödemesinin yapldn belirtti. Müezzinolu, Onlara bereketli olsun. Bazen rakam çok istediimiz gibi olmayabilir. Ama Allah bereketini içine koyduu zaman o bereketlerin bereketi olsun diyoruz dedi.

Emekli promosyonlar ödemesinde ilk bata bankalarn öne sürdüü bir takm artlar olduunu ancak buna müdahale ettiklerini kaydeden Müezzinolu, Emeklimize hakszlk edemeyiz. emeklimizi zora skntya sokamayz. Emeklimize birey vereceksek adam gibi verelim, helalinden verelim ve bereketli bir ekilde harcasn dedik. Bugün için artk bütün bu skntlarn ortadan kaldrdk. Yalnz, emekli maamz sizin bankanzdan çekeceim diye bir protokol imzalamas yeterli olacak. Böylece promosyonu Mart, Nisan ve Mays aylarnda tamamn yani 11 buçuk milyon emeklimiz yaklak 4 milyar 850 milyonun üzerinde bir promosyonu alacakdiye konutu.

BONUS PROMOSYON HAZIRLAYANLAR VAR

Baz özel bankalarn promosyon ödemelerinde bonus verme hazrl içinde olduklarn duyduunu vurgulayan Bakan Müezziolu, nallah bankalarmz rekabete açtk. Ne kadar rekabet olursa emeklimiz kazanr. Bonuslar da bekliyoruz. Emeklimize buradan söyleyeceimiz cümle asgari alaca rakamdr. Bunun altnda bir rakam deildir. Bu taban fiyat. Daha üstünü verene daha üstünün pazarln da yapma hakkn var. 1 milyon 433 bin 290 bin kiiye emekli promosyonu ödemesi dün itibariyle yapld ifadelerini kulland.

BÜYÜKANNE PROJESNDE SON DURUM

Torun bakacak Büyükanne Projesine de deinen Mehmet Müezzinolu, yaplan müracaatlarla ilgili bilgiler verdi. Projeye bavuranlarn arasnda yaplan ilk incelemelerin ardndan 29 bin 360 annenin projeye katlma hakk kazandn kaydeden Müezzinolu, bunlarn içinden de 6 bin 500ünün projelendirileceini kaydetti.

29 BN 360 K ARASINDAN SEçLECEK

lk deerlendirmeler sonucunda ortaya çkan 29 bin 360 müracatn da yeni bir incelemeden geçeceini vurgulayan Müezzinolu, unlar söyledi: Bu 29 bin 360 annenin arasnda sezeryanla doum yapm olanlarn oran yüzde 75, normal doum yapm annelerin oran yüzde 25 civarnda. Biz normal doum yapm anneleri puanlamada biraz destek vererek yüzde 50sine sezeryan, yüzde 50sine normal doum yapm annelere verdik. Bunlarn yüzde 82si sendikasz yüzde 18i sendikal. Bunda da sendikal iyerlerinde müracaat eden annelere de sendika puan vererek onlarn da yüzde 8 olan müracaat yüzde 18lere tadk. Bu ailelerin yüzde 49unun geliri 1 buçuk asgari ücretin altnda, yüzde 2sinin geliri 2 asgari ücretin üzerinde yüzde 49unun geliri ise eksik gün saylaryla asgari ücretin de altnda olan anneler. Fiilen en geç Mart aynn 15inde balam olacaklar. Gelecek yl Mart ba itibariyle bu projenin genel deerlendirmelerini yapacaz

Ana Sayfaya Git