Ramazan fırsatçısına nefes aldırmayacağız

TZOB Başkanı Bayraktar: Ramazan fırsatçıları karşılarında bizi bulur.

Haberler 27.04.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Ziraat Odalar Birlii (TZOB) Genel Bakan emsi Bayraktar, ramazan ay yaklarken esnafa Ramazan frsatçl yaplmasn, aksi takdirde karlarnda bizi bulurlar uyars yapt.

TZOB Genel Bakan emsi Bayraktar, ramazan ay öncesi gda fiyatlarndaki deiimi deerlendirmek üzere basn toplants düzenledi. Bayraktar, Krmz mercimek, kuru üzüm, kuru incir, zeytinya, ayçiçek ya ve toz eker fiyatnda deiim yaanmad. Fiyat düüü yüzde 48 ile en fazla sivri biberde meydana geldi. Bu düüü yüzde 35.5 ile yeil soan izledi. Markette en fazla fiyat art ise yüzde 92.2 ile kuru soanda görüldü. Bu art yüzde 59.9 ile patates izledi. Üretici fiyatlarnda ise, geçen ay sonuna göre 13 üründe fiyat deiimi olmazken, 8 üründe azalma, 11 üründe ise fiyat art meydana geldi. Fiyat en fazla düen ürün yüzde 53.1 ile sivri biber oldu. Sivri biberdeki düüü, yüzde 38.9 ile patlcan, yüzde 30.8 ile salatalk izledi. Üreticide en fazla fiyat art yüzde 50 ile havuç ve limonda görüldü dedi.

RAMAZAN FIRSATçILII YAPILMASIN

Ramazan ay öncesinde üretici ve market fiyatlar arasndaki farklara da deinen Bayraktar, Kuru incir 4 kat, kuru kays 3.9 kat, yeil mercimek 3.8 kat, nohut 3.7 kat, süt ve krmz mercimek 3.6 kat fazla tüketiciye satlmaktadr. Ramazan yaklarken, üretici, hal, pazar ve market fiyatlarn takibe devam ediyoruz, Ramazan frsatçl yaplmasn diyoruz. Bu hususlarda gereken hassasiyeti göstermeyenler öncelikle karlarnda bizi bulacaktr diye konutu.

Bakan Bayraktar, Hükümetimizin bu süreçte yelkenleri tarma çevirmesi lazm. Gday ucuzlatmamz lazm. Biz 5 milyonuz, üretemezsek 76 milyon ne yiyecek, 45-50 milyon turiste ne yedireceiz, 5 milyon mülteci ne yiyecek? Bunlar hesap etmek zorundayz. thalat yaparak, bu kadar geni kitleyi doyurma ansmz yok dedi.

Ana Sayfaya Git