Ramazan öncesi hurma satışları arttı

Ramazan sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden olan hurmanın satışları arttı. Beslenme uzmanları, vücudun kan şekerini seviyeli şekilde yükselttiği için hurma ile iftar açmanın yararlı olduğunu belirtti.

Haberler 12.04.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramazana sayl günler kala kuruyemiçiler hazrlklarn tamamlayarak tezgahlarn Medine, ran, Tunus, Kudüs ve Badat gibi farkl çeitlerdeki hurmalarla süsledi. Hurma satn almak isteyenler kuruyemiçilerin yolunu tutunca satlar, dier aylara kyasla hzland. Kuruyemi dükkanlarnda hareketlilik yaanyor. Her bütçeye uygun hurma satnn yapld çarda, kilo fiyatlar ise 14 TL ila 80 TL arasnda deiiyor. Tarihi çarda sat yapan esnaf, halkn daha çok uygun fiyat ve yumuak yapsyla ünlenen ran hurmasn tercih ettiini söyledi.

EN UCUZU 14 TLDEN RAN, EN PAHALISI 80 TLDEN KUDÜS HURMASI

çar esnaf Enes Arslaner, Hurma satlarmzda genel art var. Satlarmz imdiden balad. Hurmalar dier aylara göre çok daha hzl satlyor. Önümüzdeki günlerde daha fazla artmasn bekliyoruz. Bizim dükkanmzda Badat, ran, Kudüs, Medine ve Tunus olmak üzere 5 çeit hurma bulunuyor. Genelde ran ve Tunus hurmalar tercih ediliyor. Umarm ramazan ay istediimiz gibi geçer. Fiyatlar 14 TL ila 80 TL arasnda deiiyor. En uygun hurma 14 TLlik fiyatyla ran hurmas, en pahals ise 80 TLlik fiyatyla Kudüs hurmas. Piyasada daha uygun ve daha pahal fiyatlarla da karlalabilir. eker hastal olanlar ekersiz hurmalar tercih ediyor. Hurmann cilde, kalbe pek çok faydas var diye konutu.

HOAFLIK MALZEME VE KAYISININ DA SATII HIZLANDI

Hurmann yan sra kaysya da talebin artn söyleyen esnaf Fatih Pamukçu, Hurma, hoaflk malzemeler ve kaysya olan talep balad. Hurma fiyatlar 20 TLden 80 TLye kadar çkyor. Kays fiyatlar ise 30- 40 TL arasnda deiiyor. Halk genellikle Kudüs hurmas ve uygun fiyatl olan ran hurmasn satn alyor dedi.

FTAR AçMAK çN Y BR TERCH

Hurmann her zaman tüketilmesi gerektiini ifade eden beslenme uzman Deniz Zünbülcan, Hurma hem vücudumuzdaki magnezyum ihtiyacn karlar hem de içeriindeki potasyum ve D vitaminleri sayesinde vücudumuzdaki enerji dengesini salam oluyor. Hurmann lif içerii oldukça kuvvetlidir ve sindirim problemi yaayan kiiler için çok faydal. Ramazanda oruç açmak için son derece mantkl kuru meyve. çeriindeki karbonat tüm gün aç kalan vücudun kan ekerini seviyeli ekilde yükseltir. Yemekten sonra da genellikle kiilerin tatl ihtiyac oluyor. Hurmadan yapabilecekleri tatllarla tatl ihtiyaçlarn giderebilirler. Her meyvede olduu gibi kuru meyvelerde de porsiyon miktar oldukça önemli. Boyutlarna göre deiiklik göstermekle birlikte büyük boyutlu hurmalardan günde 2 tane, küçük hurmalardan 3-4 tane tüketilmelidir dedi.

Ana Sayfaya Git