Ramazanda cepte internet ücretsiz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni tip koronavirüs Kovid-19 tedbirleri kapsamında internet kullanımının arttığını belirterek, GSM operatörlerinin ramazanda internet kullanan abonelerine 1'er gigabyte (GB) interneti ücretsiz sağlayacağını açıkladı.

Haberler 24.04.2020 - 23:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karaismailolu, GSM operatörlerinin genel müdürleriyle videokonferansla yapt görüme sonras alnan kararlara ilikin deerlendirmede bulundu.

Mobil abone saysnn 2020 itibaryla 81 milyona ulatn belirten Karaismailolu, Kovid-19 tedbirleriyle gördük ki Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoann liderliinde 18 ylda haberleme altyapsna yaptmz yatrmlar sayesinde ülkemiz bu konuda dünyann en iyi altyaplarndan birine sahip durumda. Keza neredeyse eitimden çalma hayatna kadar her ey dijital ortama kaymasna ve eriim altyapsna talep birkaç kat birden art göstermesine karn hiçbir aksama yaanmad. ifadesini kulland.

Biliim ve elektronik haberleme sektörünün uzun süredir Türkiyenin lokomotif sektörlerinden biri haline geldiine dikkati çeken Karaismailolu, sektörün her geçen gün gücüne güç kattn söyledi.

- Ekstra destekler gündemde

Bakan Karaismailolu, Milli Eitim Bakanlna bal okullarn örencilerine Eitim Biliim A (EBA) üzerinde salanan ders içeriklerine yönelik de önemli kampanyalar yaptrdklarn anlatt.

Bu kapsamda tüm hanelere 8 GBa kadar internet hizmetinin EBA için ücretsiz tanmlandn anmsatan Karaismailolu, öyle konutu:

Bu içerie eriecek örenci saysnda hiçbir snrlandrma da yaptrmadk. Koronavirüsle mücadele ederken devlete düen görevler yannda özel sektörümüzün de yerine getirmesi gereken sorumluluklar olduu muhakkaktr. GSM operatörlerimiz de bu süreçte elini tan altna koydu ve güzel iler baard. Salk çalanlarmza, örencilerimize ve 65 ya üstü vatandalarmza destek salayan operatörlerimiz hiçbir aboneyi ayrmadan destek salad. Hatta konuma süresi olarak da ekstra destekler gündemde. Tam detaylar kendileri açklayacak. Pandemi sürecinde örnek bir çalma ortaya koyan operatörlerimiz Türk Telekom, Turkcell ve Vodafonea vatandalarmz ve kullanclarmz adna teekkür ediyorum.

- Sektörün önünü açacak düzenlemelere devam

Türkiyede haberleme sektörünün gelimesinde yaplan yasal düzenlemelerin ve altyap yatrmlarnn büyük öneme sahip olduunu vurgulayan Karaismailolu, sektörün önünü açacak düzenlemeleri yapmaya devam edeceklerinin altn çizdi.

Haberleme sektöründe bulunan firmalarn altyap yatrmlarn artrarak sürdürmesinin bu noktada büyük öneme sahip olduunu ifade eden Karaismailolu, Keza GSM operatörlerimiz her yl 10 milyar lirann üzerinde altyap yatrm yaparak bu noktada üzerine düen görevi yerine getiriyor. Ancak Kovid-19 tedbirleri sonrasnda vatandalarn internet kullanmn daha da artt. htiyaç haline gelen internet kullanmnn bu dönemde vatandalarmza ayrca bir yük getirmemesi amacyla tüm GSM operatörlerimizden vatandalarmz adna bir destek istedik. Bakanlmz ile operatörler arasnda vardmz mutabakatla tüm operatörlerimiz, 81 milyon cep telefonu abonesine vatandamzn her birine ramazan aynda 1er GB interneti ücretsiz salayacak. deerlendirmesinde bulundu.

- Salk çalanlarna aylk 15 gigabyte

Karaismailolu, Kovid-19 sürecinde bakanlk olarak operatörlerle yaplan koordinasyon ile salk çalanlarna yönelik mobil haberleme kampanyalarnn salandn da bildirdi.

Söz konusu kampanyalarn önemli miktarda artrldn dile getiren Karaismailolu, 780 bin kiiyi geçen salk çalan personeline 2 ay süreyle aylk 5 GB internet ve 500 dakika sesli görüme hizmetini ücretsiz olarak vermeye baladklarn, yaklak 45 bin kiilik Aile Hekimi ve Aile Sal Merkezleri çalanlarna ise ek olarak 2 ay süreyle 10 bin dakika sesli görüme hizmetinin de ücretsiz verileceini anlatt.

Karaismailolu, özellikle hastanelerde görevli salk personelinin evine gidemediini ve sevdiklerini göremediini bildiklerini belirterek, Bu nedenle 12 bin 864 saha çalma ekibine de sevdikleriyle daha rahat konuabilmeleri, görüntülü sohbet edebilmeleri için 3 ay süreyle 15 GB/ay internet ve 15 bin dakika/ay sesli görüme hizmeti ek olarak sunulmaya balayacak. Onlar bizler için insanmz için sevdiklerinden ayr kaldlar. Elimizden gelen her eyi de salk çalanlarmz sevdiklerine kavuabilsin diye seferber etmeye hazrz. dedi.

Ana Sayfaya Git