Ramazanda gıda işletmelerine sıkı denetim

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ramazanda tüketimi artan unlu mamuller, ekmek, tatlı, şeker ve şekerli mamuller gibi gıda ürünlerini üreten ve satan işletmelerin denetimine ağırlık vereceklerini bildirdi.

Haberler 24.04.2020 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pakdemirli, ramazanda gda iletmelerine yaplacak denetimlere ilikin deerlendirmede bulundu.

Bakanlk tarafndan gerekli tüm tedbirlerin alndn ve resmi gda kontrollerinin artarak devam edeceini belirten Pakdemirli, Halkmzn beslenme alkanlklarnda oluacak deiiklikleri göz önünde bulundurarak, özellikle tüketimi artacak unlu mamuller, ekmek, tatl, eker ve ekerli mamuller gibi gda ürünlerini üreten ve satan iletmelerin resmi kontrollerine ramazan süresince arlk verilecek. dedi.

- letmelere bilgilendirme yapld

Pakdemirli, ramazanda gda iletmelerinde oluacak younluun neden olabilecei olumsuzluklar asgari seviyeye indirmek için de gereken tüm tedbirleri aldklarna iaret ederek, öyle konutu:

Sosyal mesafenin korunmas, iletmede çalan personelin mutlaka maske takmas, alveri mekanna kstl sayda müteri alnmas, el hijyeni için dezenfektan kullanlmas, maske takmayan müterilerin iletmeye alnmamas ve gerekli her türlü hijyen tedbirinin eksiksiz olarak uygulanmas yönünde ramazan ay öncesinde gda iletmelerine yönelik bilgilendirmeleri yaptk.

Ramazan paketi gönderilmesinin bu ay içinde youn olarak uygulandn anmsatan Pakdemirli, Muhtelif gdalarn bir arada yer ald bu paketlerin, sat ve datmnn yapld i yerlerine yönelik denetimlerde paket içeriinde bulunan gdalarn son tüketim tarihi ve etiket bilgilerini de titizlikle kontrol edeceiz. ifadelerini kulland.

- Halkn salyla oynayanlarn peini brakmayacaz

Pakdemirli, ekmei veya unlu mamulleri müteriye teslim eden personel ile para alveriini gerçekletiren personelin farkl kiiler olmasnn da salanacan belirterek, Sokaklarda, frn önlerinde ve pazar yerlerinde ambalajsz unlu mamuller, tatl gibi gda maddelerinin satnn yaplmas engellenecek. deerlendirmesinde bulundu.

l pandemi kurullarnca uygun görülmesi halinde sokak gibi uygun yerlerde izin verilen araçlarda ekmek, ekmek çeitleri satnn yaplabileceini vurgulayan Pakdemirli, unlar kaydetti:

Halkn salyla oynayan ve yanl beyanla ürün sunan iletmelerin peini brakmayacaz. Bu yl ocak ayndan bu yana toplam 359 bin 962 resmi kontrol gerçekletirdik. Yaplan bu resmi kontrollerin 17 bin 888inde olumsuzluk tespit edildi ve 3 bin 848ine 23 milyon 399 bin liralk idari para cezas uyguland. Ayrca yine bu yl içinde taklit, tai yapan toplam 313 firmaya ait 540 parti ürün 3 kez kamuoyu duyurusuyla vatandalarmza açkland.

Ana Sayfaya Git