Reform paketleri cazip hale gelir

Bakan Varank: Reform paketleri ile ülkemizi yatırımda daha cazip hale getireceğiz

Haberler 23.02.2021 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, 2021 ylna ilikin öncü göstergeler, geleneksel pazarlarmzdaki ikinci dalga tedirginliine karn imalat sanayimizin 2020 yl son çeyrekte yakalad ivmeyi koruduunu gösteriyor. Yaknda ilan edeceimiz hukuk, demokrasi ve ekonomi alanndaki reform paketleri ile ülkemizi dorudan yatrmlar bakmndan çok daha cazip hale getirmeyi hedefliyoruz dedi.

Bakan Varank, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Aratrma Kurumu (TÜBTAK) tarafndan düzenlenen Covd-19 ve Toplum: Salgnn Sosyal, Beeri ve Ekonomik Etkileri, Sorunlar ve çözümler balkl konferansa video konferansla katld. Varank, uzaktan alveriin pandemi süreciyle birlikte daha youn bir ekilde insanlarn hayatna girdiini söyleyerek, Artk daha az nakit kullanyor, kartla daha fazla alveri yapyoruz. Kredi kart ile yaplan market ve alveri merkezleri harcamalar pandemi öncesi döneme göre yaklak yüzde 60 artm durumda. E-ticaret hacmi ise Ticaret Bakanlmzn yaynland en güncel veri olan Haziran 2020 itibaryla bir önceki yln ayn ayna göre yüzde 93 gibi rekor bir art gösterdi dedi.

HEDEFMZ TÜRKYEY UZAY ALANINDA BR ÜST LGE çIKARMAK

Bakan Varank, bu dönemde Türkiyeyi ileriye tayacak çalmalar da asla ihmal etmediklerini, gelecek 10 yllk hedefleri ve yol haritasn içeren Milli Uzay Programn ilan ettiklerini bildirdi. Varank, Hedefimiz Türkiyeyi uzay alannda bir üst lige çkarmak. Sanayi üretimi bakmndan, pandemi sürecinde tüm dünyaya örnek bir performans gösterdik. Haziran ayyla birlikte sanayi üretimimiz yllk artta pozitife geçerek, güçlü bir büyüme eilimi yakalad. Böylece yln son çeyreinde G-20 ve AB ülkeleri arasnda sanayi üretimini en çok artran ülke olmay baardk. 2020 yln pozitif ekonomik büyüme ile kapatacak birkaç ülkeden biri olacamz bu verilerle artk netlik kazanm oldu. malat sanayimizin yurt içi ve yurt d taahhütlerini gerçekletirme noktasnda salgn döneminde ortaya koyduu bu örnek performans, tüm dünyann ve küresel yatrmclarn ülkemize yönelik ilgisini de artryor. 2021 ylna ilikin öncü göstergeler, geleneksel pazarlarmzdaki ikinci dalga tedirginliine karn imalat sanayimizin 2020 yl son çeyrekte yakalad ivmeyi koruduunu gösteriyor. Yaknda ilan edeceimiz hukuk, demokrasi ve ekonomi alanndaki reform paketleri ile ülkemizi dorudan yatrmlar bakmndan çok daha cazip hale getirmeyi hedefliyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git