Rekabet Kurumu'ndan 29 şirket hakkında soruşturma

Rekabet Kurumu, içlerinde zincir marketlerin de bulunduğu 29 teşebbüs hakkında 4054 sayılı 'Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu'nu ihlal edip, etmediklerinin belirlenmesi amacıyla soruşturma başlattı.

Haberler 08.05.2020 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rekabet Kurumunun internet sitesinden yaplan açklamaya göre, içlerinde zincir marketlerin de bulunduu 29 teebbüs hakknda 4054 sayl Rekabetin Korunmas Hakknda Kanununu ihlal edip, etmediklerinin belirlenmesi amacyla soruturma balatld. Açklamada Rekabet Kurumunun, koronavirüs salgn baladndan beri fiyat artlar ve arz zincirindeki birtakm piyasa aksaklklarna dair uyar ve inceleme duyurularnda bulunduu belirtilip, öyle denildi:

Bu balamda, bugünkü kararn yaklak bir ay bulan bir süre zarfnda yaplan analizlere göre gda ve temizlik/hijyen ürünlerinin üretim ve ticareti ile itigal eden teebbüslerden bazlarnn özellikle fahi fiyat art davranlarnn rekabet hukukunu ihlal eder nitelikte olabileceine dair ciddi ölçüde kanaate varld anlalmaktadr. Dier taraftan, kurulun bu süreçteki yaklamndan söz konusu soruturmay normal süreçlerden daha hzl tamamlayaca çkarm yaplabilir. Salgn sürecinin Ramazan ay ile birlemesinin de kurul kararn tetikleyen faktörlerden biri olabilecei tahmini de yanl olmayacaktr. Kurulun ayrca zincir marketlere ilikin yürüyen bir sektör incelemesi olduu da bilinmektedir.

SORUTURMA AçTI

Karar metninde yer alan teebbüs unvanlar ise öyle:

A.S. Watson Güzellik ve Bakm Ürünleri Tic. A.., Banvit Bandrma Vitaminli Yem San. A.., BM Birleik Maazalar A.., Beypi Beypazar Tar. Ür. Paz. San. Tic. A.., CarrefourSACarrefour Sabanc Ticaret Merkezi A.., Colgate-Palmolive Temizlik Ürün. San. ve Tic. A.., çar Gda Temizlik Maddeleri naat Sanayi ve Ticaret A.., Dalan Kimya End. A.., Dentavit Salk Ürünleri Tic. Ltd. ti., Eczacba Tüketim Ürün. San. ve Tic. A.., Evpa Evyap Paz. ve Tic. A.., Gratis ç ve D Tic. A.., Johnson and Johnson Shhi Malzeme San. ve Tic. Ltd. ti., Karizma Beler Et Gda Sanayi Ve Tic. A.., Katmer Un rmik San. ve Tic. A.., Küçükbay Ya ve Deterjan Sanayi A.., Migros Ticaret A.., Metro Grosmarket Bakrköy Alveri Hizmetleri Tic. Ltd. ti., NestleWaters Gda ve Merubat San. ve Tic. A.., Nivea Beiersdorf Kozmetik San. ve Tic. A.., Procter Gamble Tüketim Mallar San. A.., Savola Gda ve San. Tic. A.., Söke Deirmencilik San. ve Tic. A.., ok Marketler Ticaret A..,

Türk Henkel Kimya San. Ve Tic. A.., Unilever Sanayi ve Ticaret Türk A.., Yeni çada htiyaç ve Gda Maddeleri n. Tic. Ltd. ti., Yeni Maazaclk A.., Yunus Market letmeleri Ticaret A..

Ana Sayfaya Git