Rekabet Kurumu'ndan beyaz eşya şirketlerine soruşturma

Rekabet Kurumu, Arçelik Pazarlama A.Ş., BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş., Gürses Kurumsal Tedarik ve Elektronik Tic. Paz. A.Ş., LG Electronics Tic. A.Ş., Samsung Electronics İstanbul Paz. ve Tic. Ltd. Şti. ve SVS Dayanıklı Tük. Mall. Paz. ve Tic. Ltd. Şti. hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

Haberler 28.09.2021 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rekabet Kurumu, Arçelik Pazarlama A.., BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.., Gürses Kurumsal Tedarik ve Elektronik Tic. Paz. A.., LG Electronics Tic. A.., Samsung Electronics stanbul Paz. ve Tic. Ltd. ti. ve SVS Dayankl Tük. Mall. Paz. ve Tic. Ltd. ti. hakknda soruturma açldn duyurdu.

BEYAZ EYA SORUTURMASI

Rekabet Kurumundan yaplan yazl açklamada, Arçelik Pazarlama A.., BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.., Samsung Electronics stanbul Pazarlama ve Ticaret Ltd. ti. ve LG Electronics Ticaret A.. ile bu teebbüslerin distribütörlerinin, yetkili satclara internet sat yasa getirmek veya yeniden sat fiyat tespitinde bulunmak suretiyle 4054 sayl Rekabetin Korunmas Hakknda Kanunun 4üncü maddesini ihlal ettii iddias üzerine yürütülen ön aratrma Rekabet Kurulunca karara baland. Ön aratrmada elde edilen bilgi, belge ve yaplan tespitleri 09 Eylül 2021 tarihli toplantsnda müzakere eden Rekabet Kurulu, bulgular ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayl Kanunun 4üncü maddesini ihlal edip etmediinin tespitine yönelik olarak; Arçelik Pazarlama A.., BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.., Gürses Kurumsal Tedarik ve Elektronik Tic. Paz. A.., LG Electronics Tic. A.., Samsung Electronics stanbul Paz. ve Tic. Ltd. ti. ve SVS Dayankl Tük. Mall. Paz. ve Tic. Ltd. ti. hakknda soruturma açlmasna karar verdi denildi.

Ana Sayfaya Git