Reklam SMS’lerine ceza yolda

Reklam SMS’lerine onay mecburiyeti geldikten sonra da izin reklam SMS’i gönderen firmalarla ilgili şikayetler çoğaldı. Yöentmelik yayınlanmadığı için ceza kesilmeyen şirketlere 15 gün için içinde çıkacak yönetmelikle beraber 50 bin TL’ye kadar ceza kesilecek.

Haberler 20.06.2015 - 10:31 Son Güncelleme : 20.06.2015 - 10:31

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yönetmeliğin yayımlanmamış olması nedeniyle şu ana kadar bu SMSlere ceza kesemedi. Yönetmeliğin 15 gün içinde çıkmasıyla birlikte şu ana kadar gelen şikyetler değerlendirilerek, geriye dönük ceza kesilecek.

BİN TLDEN BAŞLIYOR

Bine yakın vatandaş, Gümrük Bakanlığına, cep telefonuna gelen SMSler nedeniyle şikyette bulundu ancak hiçbir sonuç alamadı. Bakanlık, 40 günlük görüş alma süresi ve diğer süreçler nedeniyle henüz yönetmeliği yayımlayamadı. Bu SMSler için 1 Mayıs itibarıyla işlem yapılacağı bildirildi.

Buna göre, söz konusu SMSler nedeniyle bin TLden 15 bin TLye kadar değişen idari para cezaları verilecek. Onaysız bir defada birden fazla ileti gönderilmesi halinde ceza üst limiti 50 bin TLye kadar artırılabilecek.

FİRMALAR FARKINDA DEĞİL

Yetkililer pek çok firmanın, uygulamanın detaylarına yönelik bilgi sahibi olmadığı için SMS atmaya devam ettiğini kaydederken, yönetmeliğin yayımlanmasının ardından bilgilendirmeye başlayacaklarını söyledi. Yetkililer, Böyle bir uygulama ilk defa hayata geçirildi. Bilgi eksikliği olabilir. Hangi SMSlerin kapsama girdiği, hangilerinin serbest olduğuna dair detayların farkında değiller dedi.

ŞİKAYET ETMEK KOLAYLAŞTIRILMALI

Mesaj gönderen şirketleri şikyet etme mekanizmasının kolaylaştırılması gerektiğini anlatan Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Gehey Başkanı Aydın Ağaoğlu, Babalar Gününün ardından Ramazan Bayramı da yaklaşırken şikyetlerin kolaylaştırılmasını istiyoruz. Bunun için Tüketici Şikyetleri Hattı ALO175in de şikyetleri almasını talep edeceğiz diye konuştu. İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri Şikayetleri (0212) 5142144 numaralı faks adresine ya da istanbul.tim@gtb. gov.tr adresine elektronik posta olarak alıyoruz. Gelen dilekçe ve maillerin tamamını bakanlığa iletiyoruz. Onlar inceleyip cezaya gerek olup olmadığını araştırıyorlar dedi.

Kaynak: Habertürk

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır