Rekor üretim

BATMAN'da bulunan TÜPRAŞ rafinerisinde önceki yılda 500 bin ton asfalt malzemesi üretilirken, geçen yıl 603 bin ton üretildi. Önceki yıl 1 milyon ton ham petrol işlenen rafineride geçen yıl 1 milyon 17 bin ton ham petrol işlendi.

Haberler 18.01.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülkenin ilk rafinerisi konumundaki TÜPRA Batman Rafinerisinde, önceki yla oranla geçen ylda rekor üretime ulald. TÜPRA Batman Rafineri Müdürü Sinan Girgin, rafinerinin kurulduu günden bu yana ürettii asfalt malzemesi olarak bilinen bitümde 603 bin tonluk sat gerçekletirdiklerini söyledi. Ham petrol ilemede de rekor kran Batman Rafinerisi önceki yl 1 milyon ham petrol ilerken, geçtiimiz yl, 1 milyon 17 bin ton ham petrol ileyerek bu alanda da yeni bir rekora ulat.

EKP çALIMASI BAARISI

Özellikle bitüm satnda tüm zamanlarn rekorunu krdklarn belirten Rafineri Müdürü Girgin unlar söyledi:

Bu baar tamamen ekip çalmasdr. Rafinerimize yeni baarlar katmak görevimiz. Bitüm sat ile ham petrol ilemenin yan sra rafinerimizde örnek bir çalmay daha gerçekletirdik. 2016 yln zaman kaypl sfr kazayla geride braktk. Hedefimiz yakaladmz bu baary içinde bulunduumuz ylda da sürdürmektir. Takm olmann ruhuyla bu baarlar elde ettik. çevre dostu rafinerimizde artk rekorlar elde etmenin sevincini yayoruz.

Ana Sayfaya Git