Resmi ilan tarifesi belli oldu

Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında, resmi ilanların bir santimetrekaresinin tek sütundaki yayım ücreti KDV hariç 17 lira olarak belirlendi.

Haberler 03.01.2020 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Kararlar kapsamnda, resmi ilanlarn bir santimetrekaresinin tek sütundaki yaym ücreti KDV hariç 17 lira oldu. Resmi ilan fiyat tarifesine ilikin Cumhurbakan Karar, Resmi Gazetede yaymland.

Karara göre, resmi ilanlarn yaym ücreti, gazetelerin sayfa düzenleri esasn tekil eden sütun boyu üzerinden bir santimetrelik ölçümle elde edilen sütun-santim birimi esas alnarak hesaplanacak.

lan metinlerinin dizgisinde arial yaz karakteri ve günlük fiili sat ortalamas 50 binden az olmayan gazetelerde yaymlanacak resmi ilan metinlerinin yaz karakterinin 9 punto olmas gerekecek. lan metninin, 5 santimetrelik ksmnda en az 14 satr yaz bulunacak ve tek sütun genilii 32 milimetre olacak.

50 BNDEN AZ GAZETELER

Günlük fiili sat ortalamas 50 binden az gazetelerde yaymlanacak resmi ilan metinlerinin yaz karakterleri ise 10 punto olacak. lan metninin 5 santimetrelik ksmda en az 12 satr yaz bulunacak, tek sütun geniliinin 37 milimetre olmas gerekecek.

Dier taraftan bir sütunu geçen resmi ilanlarda sütun aralarndaki boluklar, 3 milimetre üzerinden hesaplanmaya devam edilecek.

Resmi ilanlarn balklar ilan metinleriyle orantl olacak ancak ilan metni, balk dahil 200 sütun-santim üzerindeki resmi ilanlarn balklar 24 puntoyu, 100 ila 200 sütun-santim arasndakiler 20 puntoyu, 50 ila 100 sütun-santim arasndakiler 16 puntoyu, 50 sütun-santimin altndakiler ise 14 puntoyu geçemeyecek.

Anlan remi ilanlarn yaym öncesindeki dizgi tertip ilemleri, ilan bal ile ilan metni aras 3 milimetre, ilan çerçeve kalnl 0,5 milimetre, metin ile çerçeve arasndaki boluklar da 3 milimetre olacak. Kelimeler arasnda bir karakter boluu braklacak.

Daha büyük puntolu harflerle veya daha dar sütuna dizilen ilanlar ile satr aralarnda gereinden fazla boluk braklan ilanlarda, bu açklamalar çerçevesinde kyasen hesaplama yaplacak.

KDV HARç 17 LRA OLDU

Resmi ilanlarn bir santimetrekaresinin tek sütundaki yaym ücreti KDV hariç 17 lira olarak ücretlendirilecek. Söz konusu resmi ilan bedeli, günlük fiili sat ortalamas 50 binden az olmayan gazeteler için KDV hariç 47 liradan hesaplanacak.

Resmi ilanlarn tahmini bedelleri, Basn lan Kurumunun tespit edecei esaslara göre, ilan verenler tarafndan pein ekilde kuruma ödenecek ve fatura tanziminden sonra mahsup ilemi yaplacak.

Kanuni sebeplerden dolay tahmini ilan bedellerini pein ödeyemeyen merkezi yönetim kapsamndaki kamu idareleri, faturann kendilerine ulamasnn ardndan borçlarn ödeyecek.

Yeni fiyat tarifesi gelecek ay bandan itibaren yürürlüe girecek.

Ana Sayfaya Git