Risk alarmı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzasıyla, en riskli alanların 3 ay içerisinde Bakanlığa bildirilmesi için 81 ile genelge gönderildi.

Haberler 20.02.2019 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum imzasyla, en riskli alanlarn 3 ay içerisinde Bakanla bildirilmesi için 81 ile genelge gönderildi.

stanbul Kartalda 21 kiinin hayatn kaybettii, 14 kiinin de yaral kurtarld Yeilyurt Apartmannn çökmesinin ardndan gözler riskli binalara çevrilirken, çevre ve ehircilik Bakanl kentsel dönüüm sürecini hzlandracak, riskli binalar öncelikli olarak dönütürecek yeni bir dönemi balatt.

Konuyla ilgili genelge çevre ve ehircilik Bakan Kurum imzasyla tüm illere gönderildi.

Tüm il ve ilçelerde riskli binalar ortaya çkaracak ve buna göre Kentsel Dönüüm planlamasn yapacak olan Bakanlk, genelgeyle en riskli alanlarn 3 ay içerisinde bildirilmesini istedi.

çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum imzasyla tüm illere gönderilen genelgede u ifadelere yer verildi:

Bakanlmz 2023 vizyonu kapsamnda, kentsel dönüüm uygulamalarnda karlalan sorunlarn çözümü, dönüüm sürecinin iyiletirilmesi ile yerleim ölçeindeki kentsel dönüümün bütüncül bir ekilde yönetilmesini salamak amacyla yeni bir yaklama ihtiyaç duyulmutur. Bu ihtiyaca binaen kentsel dönüüme yeni bir çerçeve çizilerek dönüüm hedefleri belirlenmi olup bu hedeflerin hayata geçirilmesi amacyla dönüüm uygulamalarn yönlendirecek Kentsel Dönüüm Strateji Belgesinin il ve ilçe baznda hazrlanmas gerekmektedir.

Bu kapsamda Kentsel Dönüüm Strateji Belgesinin Hazrlanmasna Yönelik lke ve Esaslar çerçevesinde iliniz snrlar içerisinde bulunan büyükehir, il ve ilçe belediye bakanlklarnca kentsel dönüüm strateji belgesinin hazrlanmas ve yetki snrlar dahilinde bulunan en riskli alanlarn 3 ay içerisinde Bakanlmza bildirilmesi gerektiinin ilgili belediyelere iletilmesi hususunda gereini rica ederim.

- Bakanlk, Kentsel Dönüüm Strateji Belgesini açklamt

çevre ve ehircilik Bakan Kurum, 6 ubatta düzenledii Kentsel Dönüümde Yeni Dönem Tantm Toplants nda da Kentsel Dönüüm Strateji Belgesini açklamt.

Buna göre, her kent kendine özgü kentsel dönüüm planlamasn yapaca bir strateji belgesini hazrlayarak Bakanln onayna sunacak. Bu sayede ehirler, kentine özgü bir dönüüm anayasasnn sahibi olacak, kentsel dönüümü de hazrladklar bu belgeye göre yapacak.

ller için kentsel dönüümle ilgili bir harita hazrlanacak, bu haritalar üst ölçekli planlara, mekansal stratejik plana uygun olacak.

Dönüüm alanlar, kentin bir bölümünde deil bütününe yönelik yaplan analizler sonucunda belirlenecek. Dönüüm alanlarnn risk durumu, halkn beklentisi, finansal analizler, konut ve i yeri ihtiyac ile çevresel etkiler göz önünde bulundurularak öncelik srasna konulacak.

Ana Sayfaya Git