"Rızkımız acıdan çıkıyor"

Ailesine destek olmak için 18 yıldır isot üretiminde çalışan Feride Polat, bu sayede çocuklarını okutuyor Eşinin 5 yıl önce çalıştığı inşattan düşerek engelli olması üzerine yükü daha da artan kadın, kalp hastası olmasına rağmen bir yandan yazın kavurucu sıcağında acı isot yaparken diğer yandan da evinde çocuklarının ve eşinin bakımını üstleniyor Feride Polat: "İsot Urfa'nın olmazsa olmazı, bu yüzden en iyi isotu yapmak için çalışıyoruz. Çok uğraşırsan, emek verirsen lezzetli bir ürün ortaya çıkıyor. Ne yapalım bizim rızkımız da bu acıdan çıkıyor, o yüzden işimizi seviyoruz"

Haberler 19.08.2018 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada ailesine destek olmak için 18 yldr isot üretiminde çalan Feride Polat, bu sayede be çocuk büyütüyor.

Kentin simgelerinden isotun üretimini yapan anlurfal kadnlar, scak havaya ve biberin acsna aldrmadan aile bütçelerine katkda bulunuyor.

Haliliye ilçesine bal Srrn Mahallesinde oluturulan alanda biberi isota dönütüren kadnlardan biri olan 42 yandaki Feride Polat da 18 yldr ailesine destek olmak için mücadele ediyor.

Yakc scan yan sra biberin acsnn etkisiyle zor anlar yaayan fedakar kadn, elle parçaladklar ürünleri makineden geçirip örtülerin üzerinde kurumaya brakyor. Temizledii biber miktarna göre yevmiye alan Polat, saat 06.00da balad mesaisini 19.00a kadar sürdürüyor.

Yalar küçük olduu için beraberinde getirdii iki evladyla iten frsat buldukça ilgilenen 5 çocuk annesi Feride Polatn yükü, einin çalt inaattan düerek engelli kalmas üzerine daha da artt.

Kalp hastas olmasna ve hayatn tüm zorluklarna ramen hayata gülümseyen gözlerle bakan Polat, AA muhabirine yapt açklamada, Srrn Mahallesinde doup büyüdüünü ve küçüklüünden itibaren ailesinden dolay bu iin içinde olduunu söyledi.

Eldivenlere ramen ellerim yanyor

Einin 5 yl önce iki kez çalt inaattan dütüü için artk çalamadn anlatan Feride Polat, yln üç ay isot iinde çalarak ailesine bakmaya gayret ettiini vurgulad.

sot ustas kadn, üç çocuunu bu sayede okula gönderdiini ifade ederek öyle devam etti:

Biber iinde çalp aile ekonomisine katk sunuyorum. 5 çocuum var, üçünü okula gönderiyorum. Buradan kazandm parayla onlarn harçln çkaryorum ve bata ev kiras olmak üzere birçok ihtiyacm gideriyorum. Saat 06.00 gibi ie geliyoruz, saat 19.00da da eve dönüyoruz. Burada önce biberi temizliyoruz, sonra parçalyoruz, makineye atyoruz ve isot üreterek ekmeimizi kazanmaya çalyoruz. Havalar çok scak biber de ac, o yüzden eldiven kullanyoruz. Eldivenlere ramen ellerim yanyor, yara oldu, kabuu soyuldu. Mecbur olmasaydm çalmazdm, evimiz kira, onu çkarmaya çalyoruz.

imizi seviyoruz

Temizledii bibere göre günlük 3040 lira kazandn dile getiren Polat, çok ükür. ki küçük çocuumu yanmda getiriyorum, frsat buldukça onlarla ilgileniyorum. Eimin beli sakat, aya aksyor, hem eve hem çocuklara hem de ie yetimek zor oluyor ama bir arada hepsini yapmaya gayret ediyorum.

Feride Polat, her eye ramen iini severek yaptna ve çalanlarla elenceli vakit geçirmeye çaltklarna iaret ederek amaçlarnn en güzel isotu üretmek olduunu anlatt.

sotun kent için önemine dikkati çeken Polat, sot Urfann olmazsa olmaz, bu yüzden en iyi isotu yapmak için çalyoruz. çok urarsan, emek verirsen lezzetli bir ürün ortaya çkyor. Ne yapalm bizim rzkmz da bu acdan çkyor, o yüzden iimizi seviyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git