Ruhsat gerginliği

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde eski buğday pazarında esnaf ile zabıta ekipleri arasında “ruhsat” gerginliği yaşandı. Zabıta ekipleri, ruhsatsız olan dükkanları mühürledi.

Haberler 16.01.2020 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepe ilçesinde geçtiimiz yllarda yaplan ve 10 Mays 2018de açl yaplarak hizmete giren Yeni Buday Pazarna gitmek istemeyen zahireci esnaf ile Kzltepe Belediyesi zabta ekipleri arasnda ruhsat gerginlii yaand. Zabta ekipleri belediye meclis kararyla dükkanlarn yeni yaplan alana tanmas gerektiini ve i yerlerinin ruhsatsz olduunu ileri sürdü. Bunun için zabta ekipleri, i yerlerini denetlemek istedi. Ancak buna kar çkan esnaf ile zabta ekipleri arasnda ksa süreli gerginlik yaand. Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis ekiplerinin araya girmesiyle olay yatt. Esnafn avukat, polis ve zabta yetkilileriyle görütü. Yaplan görümenin ardndan denetimler balad ve ruhsatsz i yerleri mühürlendi.

RUHSAT GERLM

Eski buday pazarndaki yaklak 40 esnafn avukatln yaptn belirten Mehmet Doantekin, yasal yollarla müvekkillerinin haklarn arayacaklarn söyledi. Doantekin, Yaptmz inceleme ve aratrmada idare tarafndan resmi tebligatn yaplmad sonucuna vardk. Fakat galiba bir yanl anlalma söz konusu. Ykmdan ziyade bir denetim u anda yaplyor. Denetim sonucunda ruhsatsz i yerleri mühürleniyor. Tabi dediim gibi tarafmza ulaan her hangi bir resmi tebligat yok. Sizde takdir edersiniz ki, idari ilemler resmi tebligat ile yürür, yani sözlü hiçbir ilem icra edilemez. Bu maduriyet ve kaosun sebebi de maalesef budur. Bu aamada müvekkillerim sükunetini korumaktadr. Bu çerçevede buna dair itirazlarmz, davalarmz ve görümelerimizi yapp en salkl bir ekilde süreci tamamlayacaz dedi. Esnaf ise madur olduklarn ileri sürerek, duruma tepki gösterdi.

Ana Sayfaya Git