Rüşvet İddiası!

Diyarbakır'da bir milyon 400 bin TL harcayarak tohum eleme tesisi kuran işletmeci, kendisinden para isteyen İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğündeki bazı personeller nedeniyle hak edişini alamadığını ileri sürdü.

Haberler 23.05.2018 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hazro ilçesinde Aydn Nifak Tohum Eleme Tesisini kuran Mahfuz Ceylan, buras için bir milyon 400 bin TL harcadn ancak hak ediini bir türlü alamadn söyledi.

Görmek köyünün Reik mezrasndaki 0 ada 63 numaral parselde bulunan tesisin sahibi Ceylan, Diyarbakr l Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdürlüünde çalan baz personellerin kendisinden para istediini ve bu nedenle hak ediini alamadn ileri sürdü.

Ceylan, 11inci etap krsal kalknma projesi için dilekçeyle bavuruda bulunduk. Daha sonra l Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdürlüüne proje verdik. Projemiz onayland. l Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdürlüünde çalan ve söz konusu projeye bakan F.S. ve . adl ahslardr. Bunlar bir ekilde yatrmclar sktryor, onlardan para koparmaya çalyorlar. Bana da aynsn yaptlar. Ben bir ay boyunca gidip geldim. Benim projem onaylanmasna ramen sözlemeyi yapmadlar. u eksiin, bu eksiin var. diyerek, havadan sudan bahanelerle sktrdlar. dedi.

Benden 50 bin TL istedi

Müdürlükte çalan bir personelle muhatap olduunu ve kendisinden para istendiini iddia eden Ceylan, unlar söyledi:

. gelerek, Bütün yatrmclardan 50 bin TL alyoruz. Sen de bunu verirsen iini yapacaz. dedi. Ben de Ben cezaevinden yeni çkmm. Maddi durumum yoktur, bu kadar veremiyorum. dedim. Bu paray bize vereceksin yoksa senin iini yapmayacaz. dedi. Ben de para olmadn söyleyip, Biraz bekleyin. Hak ediimi içeri verdiimde param alrsam bu paray ödeyeceim. dedim. Ondan sonra ie baladm. Bana, Biz seni kontrole gelmeyeceiz. Sen ne i yaparsan fotorafn çek ve bize gönder. demiti. Ben de yaptm bütün ilerin fotorafn çekip kendisine gönderdim. Fotoraflar u anda bende mevcuttur. im bitince bunlar kendi aralarnda anlamazla girdiler. Sen bizden habersiz bu idare binasn yapmsn. dediler. Ben de bu idare binasn onlardan habersiz yapmadm, nin haberi olduunu ve telefon kaytlarmzn olduunu söyledim.

Bir milyon 400 bin TL harcadm, hak editen dolay bir kuru almadm

u anda idare binasn ve fabrikay bitirmiim. Bir milyon 400 bin TL harcadm. Hak ediimi içeri verdim. Onlara para vermiyorum diye benim hak ediimle ilgili bir ilem yapmyorlar. diyen Cokun, Normalde geçen ayn 19unda hak ediimi içeri vermitim. Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbaba ile l Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdürü Mustafa Ertan Atalarla görütüm. Senin sorununla ilgileneceiz. dediler ama kimse ilgilenmedi. Biçerler u anda mercimekleri biçiyorlar. Benim makinelerimin süreci vardr. Bu makinalar getirip fabrikay çaltrmam gerekiyor. l Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdürlüü hak ediimi içeri vermiyor ki makinalar alaym. u anda bir milyon 400 bin TL harcamm. Hak editen dolay bir kuru almamm. Bu konuda madurum. ifadelerini kulland.

Personeller bilinçli olarak bizi madur ediyorlar

Yetkililerin duruma müdahale etmesini isteyen Cokun, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Babakan Binali Yldrm bu konuyla ilgilenirlerse sevinirim. Belediyeden inaat ruhsatn almm. Belediye, i yeri açma ruhsatn bana vermi. Bana, u anki idare binasndan vazgeçeceksin. diyorlar. Neden vazgeçeyim? Fotoraflarda gözüküyor. Ben iimi bitirmiim ancak l Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdürlüü çalan 3 kiiye 50 bin TL vermediim için benim iimi u anda orada bilinçli bir ekilde aksatyorlar. Ben sertifikal tohum üretim tesisi yapyorum. 6 yldr sertifikal tohum üreten firmam var. Personeller bilinçli olarak bizi madur ediyorlar. eklinde konutu.

Atalar: ddialarla ilgili soruturma balatld

l Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdürü Mustafa Ertan Atala söz konusu iddialarla ilgili soruturma balattn söyledi. Atalar, Soruturma devam ediyor. Konuyla ilgili iddialar incelemeye alnd. Dier ilemler ve usulüne uygun olarak yaplan ksmlarla ilgili ilemler devam ediyor. Süreç tamamlandnda uygun olmayan ksmlar çkarlacak ve uygun olanlarn ödemesi yaplacaktr. Projenin tamamlanmasyla ilgili çalmalar devam ediyor. dedi.

Ana Sayfaya Git