Saç fiberini dünyaya satıyorlar

VAN İş Geliştirme Merkezi'nde (İŞGEM) faaliyet gösteren bir firma, ilk dafa saç fiberi üretti. Saç dolgunlaştırıcı fiber, Van'dan Brezilya ve Arnavutluk'un da aralarında bulunduğu 5 ülkeye ihraç ediliyor. Türkiye'nin birçok kentine bu ürünü gönderdiklerini, birçok ülkeyle de görüşmelerin devam ettiğini belirten kozmetik firmasının ortaklarından İlyas Akkoyun, müşterilerinden olumlu geri dönüşler aldıklarını ve saç fiberi konusunda iddialı olduklarını söyledi.

Haberler 24.06.2018 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda GEM bünyesinde faaliyet gösteren 30 firmaya yenilerinin eklenmesi için AB Katlm Öncesi Mali Yardm Arac projesi kapsamnda, 2016 ylnda 9 milyon 200 bin euroluk Van GEM Büyüyor projesi hayata geçirildi. Proje kapsamnda, 30 yeni modern i yeri yapld. GEM Yönetim Kurulu Bakan Mahmut Gedik, gelecek dönemlerde artk yenilikçi i fikirleri olan, Ar-Ge çalmas yapan ihracat odakl firmalar kabul etmek istediklerini söyledi. Amaçlarnn 700 kiilik bir istihdam yaratmak olduunu belirten Gedik, firmalara katk sunmaya devam edeceklerini söyledi.

SAç FBERN DÜNYAYA SATIYOR

Merkezde açlan yeni firmalar arasnda 2017 ylnda kurulan kozmetik firmas da bulunuyor. Firma sahipleri lyas Akkoyun ve ortaklar Türkiyede ilk defa Vanda saç fiberi üretmeye balad. Üretilen saç fiberine hem yurt içinden hem de yurt dndan talep geliyor. Yurt içinde birçok ilde bayilikleri bulunan ürün Brezilya ve Arnavutlukun da aralarnda bulunduu 5 ülkeye ihraç ediliyor. Vanda bu ii yaptklar için çok mutlu olduklarn belirten firma sahiplerinden lyas Akkoyun, 6 kii ile ilk olarak demo eklinde ie baladklarn söyledi. Firma sahiplerinin Color One adn verdikleri ürünün ilk andan itibaren büyük beeni topladn anlatan Akkoyun, u anda Türkiyenin hemen her yerinde bayiliklerimiz var. Öz kaynaklarmzla bu ie baladk. Türkiyede saç fiberi üretiminde tekiz. Yurt dna ihraç etmeye baladk. Halen birçok ülkeyle de görümelerimiz devam ediyor. Bizi en çok heyecanlandran da bunu Vandan yapyor olmamzdr. Hem bir ilk olmas hem de birçok kiiye istihdam salamamz bizi de mutlu ediyor dedi.

Ana Sayfaya Git