Sağlığa 18 bin sözleşmeli!

"ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirmeyle ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde toplam 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak. Bunların ilanı önümüzdeki perşembe günü ÖSYM tarafından yapılacak"

Haberler 30.05.2018 - 08:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakan Ahmet Demircan, ÖSYMnin yapaca merkezi yerletirmeyle ortaöretim, ön lisans ve lisans düzeyinde toplam 18 bin sözlemeli salk personeli alnacan, bunun ilannn perembe günü verileceini bildirdi.

Demircan, Samsunda gazetecilere yapt açklamada, Bakanlk olarak 18 bin personelin atamasn gerçekletireceklerini söyledi.

Almlarn Salk Bakanlnn tara tekilat hizmet birimlerinde 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 4. maddesinin (b) fkras ile 663 sayl Kanun Hükmünde Kararnamenin 45-A maddesi kapsamnda yaplacan anlatan Demircan, ÖSYM tarafndan yaplacak merkezi yerletirmeyle ortaöretim, ön lisans ve lisans düzeyinde toplam 18 bin sözlemeli sözlemeli salk personeli alnacak. Bunlarn ilan önümüzdeki perembe günü ÖSYM tarafndan yaplacak. diye konutu.

- Branlara göre kontenjan

Atananlarn 2 bin 181inin ortaöretim, 5 bin 567sinin ön lisans, 10 bin 252sinin de lisans mezunu olacan aktaran Demircan, öyle devam etti:

Branlara göre bir iki örnek vermek gerekirse, en çok alacamz personel 8 bin 188 ile hemire, 2 bin ile ebe, bin 6 ile ilk ve acil yardm personeli, 818 tbbi sekreter, 761 röntgen ve dierleri böyle sralanyor. Bunlar ilan edilecek. Alnacak personelimizin salk hizmetlerine büyük katk salayacana inanyorum. Salk hizmetlerindeki personel açmzn bir ksmn karlar. nallah önümüzdeki yllarda daha da fazla sayda salk personelini istihdam etmek nasip olur. Bütün bekleyen salk personelimize imdiden hayrl olsun diyorum.

Bakan Demircan, alnacak 18 bin kii ile bu yl içinde istihdam edilen salk personeli saysnn 56 bine ulaacan kaydetti.

- Riski iyi hesaplamak lazm

Bir gazetecinin Takas usulü çapraz organ nakli konusundaki son gelimeleri sormas üzerine Demircan, konuya scak bakmadklar söyledi.

Ahmet Demircan, Bu konuda gerekli çalmalar bilim kurulu tarafndan yaplyor. çalmann sonucunda eer bir kanaat oluursa onu kamuoyu ile paylarz. Biliyorsunuz organ nakli konusunda, organ ticareti riski her zaman vardr. Böyle bir riski iyi hesaplamak lazm. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git