Sağlığa 20 Bin kadro!

Sağlık Bakanı Koca'dan personel alımı müjdesi geldi. “Taşra teşkilatımızda istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre, ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirmeyle 20 bin sözleşmeli personel alım sürecini başlatıyoruz. 10 bin sözleşmeli sağlık personeli pozisyonu ile 10 bin sürekli işçi kadrosu için mart ayı içinde ilana çıkılarak alım işlemi yapılacaktır"

Haberler 14.12.2021 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Salk Bakan Fahrettin Koca, tara tekilatlarnda istihdam edilmek üzere KPSS puanna göre merkezi yerletirmeyle 20 bin sözlemeli personel alm sürecinin balatldn açklad.

Koca, sosyal medya hesabndan yapt paylamda, Cumhurbakanl tarafndan Salk Bakanlna 30 bini sözlemeli salk personeli, 10 bini de sürekli içi olmak üzere, toplam 40 bin pozisyon/kadro ihdasnn yapldn hatrlatt.

20 BN SÖZLEMEL

20 bin sözlemeli salk personelinin almna ilikin klavuzun ÖSYMye gönderildiini belirten Koca, Tara tekilatmzda istihdam edilmek üzere, KPSS puanna göre, ÖSYM tarafndan yaplacak merkezi yerletirmeyle 20 bin sözlemeli personel alm sürecini balatyoruz. ifadelerini kulland.

Gerekli bilgilerin, tercih klavuzu hazrlanmak üzere ÖSYMye verildiini bildiren Koca, unlar kaydetti:

TERCH KILAVUZLARI

10 bin 348 hemire, 1600 ebe ve 6 bin 604 salk teknisyeni-salk teknikeri ile psikolog, sosyal çalmac, biyolog, odyolog, çocuk geliimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, i ve ura terapisti, dil ve konuma terapisti, perfüzyonist ve salk fizikçileri alm yaplacaktr.

Tercih klavuzu, ÖSYMnin internet sitesi üzerinden yaynlandktan sonra adaylar tercihlerini klavuzda belirtilen tarihler arasnda yapabilecek. Duyurular, bakanlmzn Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir.

MART AYI çERSNDE

40 bin kadro kapsamndaki 10 bin sözlemeli salk personeli pozisyonu ile 10 bin sürekli içi kadrosu için mart ay içinde ilana çklarak alm ilemi yaplacaktr. Salk hizmeti alacak vatandalarmza ve salk camiamza hayrl olsun.

Ana Sayfaya Git