Sağlık personeline zorunlu 4 yıl geldi

676 sayılı KHK ile sözleşmeli sağlık personelleri 4 yıl süreyle başka bir yere atanamayacak, aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde bu madde uyarınca istihdam edilen personelin eşi de buna tabi olacak

Haberler 31.10.2016 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olaanüstü hal (OHAL) Kapsamnda Baz Tedbirler Alnmas Hakknda Kanun Hükmünde Kararname ile sözlemeli salk personelleri 4 yl süreyle baka bir yere atanamayacak, aile birlii mazeretine bal yer deitirmelerde bu madde uyarnca istihdam edilen personelin ei de buna tabi olacak.

Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe giren 676 sayl Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) Kamu Personeline likin Baz Düzenlemeler bal altnda Salk Bakanlna alnacak sözlemeli personelin istihdamna ilikin düzenlemelere yer verildi.

Buna göre, sözlemeli salk personeli istihdamnda bakanlk ve bal kurulular, merkez tekilatlar hariç olmak üzere ve öncelikle personel istihdamnda güçlük çekilen yerlerde, kura ile atamas öngörülenler dnda 190 sayl Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerde Salk Hizmetleri ve Yardmc Salk Hizmetleri Snf kapsamnda yer alan unvanlarla vize edilmi pozisyonlarda sözlemeli personel istihdam edilebilecek.

Sözlemeli salk personeli Kamu Personel Seçme Snav (KPSS) sonucuna göre, Bakanlk ve bal kurulularna Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) Bakanl tarafndan yaplacak yerletirme ile atanabilecei gibi, pozisyon ve ihtiyaç durumuna göre KPSS puan esas alnarak Bakanlk tarafndan yaplacak sözlü snavla da atama yaplabilecek. Sözlü snav ve yerletirmeye ilikin usul ve esaslar ise bakanlkça belirlenecek.

Bu kapsamda istihdam edilecek sözlemeli salk personelleri 4 yl süreyle baka bir yere atanamayacak, aile birlii mazeretine bal yer deitirmelerde bu madde uyarnca istihdam edilen personelin ei de buna tabi olacak.

- Hizmet ihtiyacnn fazla olduu yere atanabilecek

Ancak sözlemeli salk personelinin bulunduu ilde 1 yl görev yapmas ve vizeli pozisyon bulunmas durumunda, elerin her ikisinin de Bakanlk ve bal kurulularnda sözlemeli veya elerden birinin sözlemeli, dierinin Bakanlk ve bal kurulularnda veya dier bir kamu kurum veya kuruluunda kadrolu statüde istihdam ediliyor olmas halinde, hizmet ihtiyacnn daha fazla olduu yere atamalar yaplabilecek.

Sözlemeli salk personelinden 4 yllk çalma süresini tamamlayanlar, talepleri halinde bulunduklar yerde 657 sayl Kanunun 4üncü maddesinin (A) bendi kapsamndaki kadrolara atanabilecek. Bu kadrolara atananlar, ayn yerde en az 2 yl daha görev yapacak ve bunlar hakknda adaylk hükümleri uygulanmayacak.

Bu madde hükümlerine göre, kadrolara atananlarn, 657 sayl Kanunun 4üncü maddesinin (B) bendi uyarnca sözlemeli pozisyonlarda geçirdikleri hizmet süreleri, örenim durumlarna göre yükselebilecekleri dereceleri amamak kaydyla kazanlm hak aylk derece ve kademelerinin tespitinde deerlendirilecek.

Memur kadrolarna atananlara i sonu tazminatlar bölümünde ise Personelin önceden i sonu tazminat ödenmi süreleri hariç, i sonu tazminatna esas olan toplam hizmet süreleri, 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayl Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sand Kanunu ve 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayl Sosyal Sigortalar ve Genel Salk Sigortas Kanunu hükümleri uyarnca ödenecek emekli ikramiyesine esas toplam hizmet süresinin hesabnda dikkate alnr. ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, sözlemeli salk personeli pozisyonlarna yaplan atama, sözlemenin imzalanmasyla geçerlilik kazanacak, sözleme, imzalanmadan herhangi bir hak douramayacak.

Ana Sayfaya Git