Sağlık-Sen'den, "Kamudaki sözleşmeli çalışanlara başvuru kısıtlaması getirilsin" önerisi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, kamuda sözleşmeli statüde görev yapanların yeni alımlara başvuru yapamaması için kısıtlama getirilmesi gerektiğini bildirdi.

Haberler 11.05.2020 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk-Senden yaplan açklamada, Salk Bakanlnca 2018den itibaren 70 binin üzerinde alm yapld, almlarda yerleenlerin, 663 sayl KHKnin 45/A maddesi hükümlerine göre istihdam edilen sözlemeli personel statüsünde olduunu belirtildi.

Açklamada görülerine yer verilen Salk-Sen Genel Bakan Semih Durmu, salkta atama bekleyen binlerce salk meslek mezununun atanamamasna sebep olan durumun ÖSYMnin atamas gerçekleemeyecek kiileri yerletirmesinden kaynaklandn vurgulad.

Resmi Gazetede, sözlemeli personel çaltrlmasna ilikin esaslarda deiiklik yaplmasna dair esaslarda yaplan deiikliin 9 Maysta yaymlandn, ÖSYM tarafndan yaplacak merkezi yerletirmelerde halihazrda kamu kurum ve kurulularnda görev yapanlarn atamas yaplamaz hükmünün düzenlemede yer aldn aktaran Durmu, bu hükmün sorunu çözmede yetersiz kaldna iaret etti.

Salk-Sen Genel Bakan Semih Durmu, u ifadeleri kulland:

Halihazrda kamu kurum ve kurulularnda görev yapanlar, ÖSYM tarafndan yaplan yerletirmeye bavurmakta ve ÖSYM tarafndan yerletirilmeleri yaplmaktadr. Atamann yaplamamas halinde yerletirme yaplan kadro bo kalmakta ve bo kalan kadroya bir bakas yerleememekte yani atama gerçeklememektedir. Bu nedenle ilan edilen kadro saysnda atama gerçeklemiyor. Asl yaplmas gereken ÖSYM tarafndan çklan ilanlara kamu kurum ve kurulularnda görev yapanlar bavuramamaldr. Kamuda sözlemeli statüde görev yapan kiilerin yeni almlara bavuru yapamamas için kstlama getirilmeli. Atama bekleyen kiiler daha fazla bekletilmemeli. Daha önceden atanm olanlarn KPSS puan yüksek olmas nedeniyle yerleme ihtimalleri dierlerine göre daha yüksektir. Böylece uzun süredir atama bekleyen arkadalarmzn önündeki büyük bir engel kaldrlm olacaktr.

Ana Sayfaya Git