Sağlıkcılara müjde geliyor

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş "Sağlık çalışanlarına yönelik yıpranma payıyla ilgili 16 Nisan'dan sonra müjdeli haber gelecek" dedi.

Haberler 01.04.2017 - 23:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk-Sen Genel Bakan Metin Memi, salk çalanlarna yönelik ypranma payyla ilgili 16 Nisandan sonra müjdeli haberin geleceini söyledi.

Memi, Afyonkarahisarda katld Engelli Memur-Sen Koordinatörlüü etkinlii sonras AA muhabirine, salk çalanlarna ypranma payna ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Ypranma hakkyla ilgili 4 yldr mücadele verildiini dile getiren Memi, Bu süreçte salk çalanlarna ypranma pay verilmesini gerekçeleriyle Cumhurbakanmzn, Babakan olduu dönemde kendilerine ifade etmitik. Kendileri de bu konuda talimat vermiti. Ancak bürokratik engeller nedeniyle ypranma konusunda ciddi bir adm atlamad. diye konutu.

YIPRANMA PAY

Salk çalanlarna 5 ylda bir ypranma payn 14 Mart Tp Bayramnda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana tekrar ilettiklerini anmsatan Memi, Erdoann ypranma pay konusunu 16 Nisandan sonra bire bir takip edeceini ifade ettiini bildirdi.

Memur-Sen olarak, salk çalanlarnn nasl yprandn ve neden ypranma pay almas gerektiini raporlarla hazrladklarn vurgulayan Memi, unlar belirtti:

Maliyet analizlerini çkardk. Bu verileri Salk Bakanlmzla paylatk. nallah bu süreci takip edip, 550 bin salk çalanmzn tamamna hakkettii ölçüde ypranma pay verilmesini sonuçlandracaz. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Salk çalanlarna yönelik ypranma payyla ilgili 16 Nisandan sonra müjdeli haber gelecek.

Ana Sayfaya Git