Sahte paraya dikkat!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "Piyasanın hareketlendiği ve kurban satışlarının arttığı canlı hayvan pazarlarında dolandırıcılar yine iş başında. Pazarcı esnafımız ve vatandaşlarımız özellikle kurbanlık alışverişinde sahte paraya karşı çok dikkatli olmalı"

Haberler 20.07.2019 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, Kurban Bayram dolaysyla piyasaya yaklak 25 milyar lira girmesini beklediklerini belirterek, Piyasann hareketlendii ve kurban satlarnn artt canl hayvan pazarlarnda dolandrclar yine i banda. Pazarc esnafmz ve vatandalarmz özellikle kurbanlk alveriinde sahte paraya kar çok dikkatli olmal. ifadesini kulland.

Palandöken, yazl açklamasnda, Kurban Bayramna ksa süre kala alveri younluu yaanan pazar yerlerinde sahte paraya kar esnaf ve vatandalar uyard.

PYASADA SAHTE BANKNOT

Bu yl piyasaya yaklak olarak 25 milyar lira kurbanlk parasnn girmesinin beklendiini belirten Palandöken, bu bayramda da piyasann hareketlendii ve kurban satlarnn artt canl hayvan pazarlarnda dolandrclarn i banda olduunu iddia etti. Palandöken, Kalabalk pazarlara giden dolandrclar sahte paralarla alveri yaparak piyasaya sahte para sürüyor. Pazarc esnafmz ve vatandalarmz özellikle kurbanlk alveriinde sahte paraya kar çok dikkatli olmal. deerlendirmesinde bulundu.

BAYRAM ALIVERNE DKKAT

Bayram arifesinde pazarlarn younluundan faydalanarak piyasaya sahte para sürmeye çalan dolandrclara frsat verilmemesi gerektiine iaret eden Palandöken, kalabalk sat noktalarnda zabta ve polis ekipleri tarafndan yaplan sahte para denetimlerinin artrlmasn istedi.

Palandöken, unlar kaydetti:

Bayram younluunun olduu pazarlarda sahte para ve altnlar piyasaya çok çabuk yaylyor. Kurban satnn yan sra gda ve giyim pazarlarndaki esnafmz da sahte para ve altna kar çok dikkatli olmal. Pazar yerlerindeki zabta ve güvenlik güçleri üpheli hareketlerde bulunanlar tespit ederek denetlemeli. Herkes sahte para ve altn konusunda bilinçlenmeli ki dolandrclarn ekmeine ya sürülmesin.

Ana Sayfaya Git