Sahtekarlara aman dikkat!

Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri vatandaşları sahtekarlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarmak için ortak basın açıklaması yaptı.

Haberler 25.08.2021 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO), Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii, 1. 2. 3. 4. Oto Tamirciler Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif, Metal leri Küçük Sanayi Sitesi Hizmet Kooperatifi, Marangozlar Sanayi Sitesi Kooperatifi Oto Tamirciler Odas tarafndan yaplan ortak basn açklamasnda, vatandalar sahtekarlara kar dikkatli olmalar konusunda uyard.

Yazl ortak açklamada u ifadelere yer verildi. Modern bir kent olma yolunda hzla gelime kaydeden Diyarbakrda ticaret ve sanayileme alannda da çok önemli gelimeler yaanmaktadr. Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesi, Tekstil htisas Organize Sanayi Bölgesi ve Besi htisas Organize Sanayi Bölgelerinde yatrmlar hzla devam ederken, Karacada OSB altyap çalmalarna da balanmtr. Ayn ekilde Diyarbakr Lojistik Merkezi kurma çalmalar da bütün hzyla devam etmektedir.

SANAY ESNAFINA UYARI

Bir yandan OSBler kurulurken, dier yandan küçük sanayi siteleri ve kent merkezindeki kalan 1., 2., ve 3. küçük sanayi sitesi esnaf ve kent merkezindeki bina altlarnda zor koullarda faaliyetlerini yürütmeye çalan imalatç ve tedarikçi esnafmzn daha modern ve daha iyi artlarda hizmetlerini yürütmelerini salamak amacyla yeni bir küçük sanayi sitesi kurma çalmalarna devam ediyoruz. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas ile Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliinin ibirlii ile 2018 ylndan buyana balatm olduumuz çalmalarla Diyarbakr, Balar ilçesi, Olakl Mahallesi snrlar içerisinde toplam 2 bin 560 dekarlk bir alan tahsisi yaplmtr. Bu alan üzerinde yaplacak yeni küçük sanayi sitesi ile ilgili olarak, mevcut küçük sanayi siteleri ve dier meslek odalarnn yetkili organlar ile sürekli ibirlii içerisinde hareket edilmekte, ilgili bütün kesimlerin görü ve önerileri titizlikle deerlendirilmektedir. Kentimizin meslek örgütleri olarak bütün ilgili paydalarn da katlm ile yürütmekte olduumuz bu çalmalarda temel önceliimiz kentimizin ekonomik kalknmasna katk sunmak, kent merkezindeki görüntü ve gürültü kirliliini ortadan kaldrmak, esnaf ve zanaatkarlarmzn modern koullarda çalmalarnn fiziki altyaplarn güçlendirmektir.

EFFAFLIK LKESNE GÖRE

Dolaysyla yaplmakta olan ve önümüzdeki süreçte yaplacak olan bütün çalmalar kentimizin ilgili kurum ve kurulularnn yan sra, imalatç esnaf ve zanaatkarlarmz ile paylalmaya, onlarn görü ve önerileri almaya devam edilecektir. Kentimiz açsndan oldukça önemli olan bu çalmalar Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, DTSO ve DESOB ibirlii ile effaf ve katlmc bir ekilde yürütülürken, maalesef baz çkar gruplarnn bu konuyu istismar ederek, 5. küçük sanayi sitesi ad altnda bir kooperatif kurduklar ve bu kooperatife üye kaydederek maddi menfaat elde etmeye çaltklarna dair duyumlar tarafmza ulamtr. Söz konusu çalmalarmzla herhangi bir ilgisi ve kurumsal ibirlii bulunmayan bu gibi çkar gruplarna riayet edilmemesi, bu gibi durumlarla karlalmas halinde daha doru bilgi edinmek için Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas veya Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii ile irtibata geçilmesi konusunda kamuoyunu duyarl olmaya davet ediyoruz denildi.

Ana Sayfaya Git