Sakarya'nın 3 ilçesinde doğalgaz kaynağı bulundu

Sakarya bölgesinde doğalgaz araması yapan bir İstanbul firmasının doğalgaz aramaları sonuç verdi. Sakarya'nın Söğütlü, Ferizli ve Serdivan ilçelerinde doğalgaz kaynağı bulundu.

Haberler 24.02.2016 - 22:38 Son Güncelleme : 24.02.2016 - 22:38

Sakarya bölgesinde doğalgaz araması yapan bir İstanbul firmasının doğalgaz aramaları sonuç verdi. Sakaryanın Söğütlü, Ferizli ve Serdivan ilçelerinde doğalgaz kaynağı bulundu.

Firma üç bölgede doğalgaz bulunmasıyla ilgili olarak Sakarya Valiliğine bilgi verirken, doğalgaz bulunan bölgelerdeki sondaj yapılan kuyuların önlem olarak kapatıldığı belirtildi.

Sakarya Valiliği ise il genelinde yapılan doğalgaz arama çalışmalarında doğalgaz bulunduğunu doğrularken, bölgedeki doğalgaz rezervi hakkında önümüzdeki günlerde bir açıklama yapılacağı belirtildi.

Türkiyede sınırlı sayıda ilde petrol ve doğalgaz üretimi yapılıyor. Resm verilere göre en fazla petrol Batmanda, doğalgaz ise Tekirdağda çıkarılıyor. Ticaret ve tarihiyle öne çıkan İstanbulda da ham petrol ve doğalgaz üretimi söz konusu. Yılın ilk 7 aylık döneminde İstanbulda 3 bin 649 varil ham petrol ve 16,9 milyon metreküp doğalgaz üretimi yapıldı.

Ana Sayfaya Git