Saman yok satıyor

Saman fiyatları arttı, besici zor durumda kaldı

Haberler 28.02.2020 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Sason ilçesinde çetin geçen k artlarnda saman fiyatlarnn her geçen gün yükselmesi da köylerinde hayvanclk yapan vatandalar kara kara düündürüyor. Samann kilosunun 2 liraya çktn belirten çiftçiler, artk hayvanclk yapamaz duruma geldiklerini belirterek, yetkililerden sorunun çözümü için yardm bekliyor.

Sasona bal Örenal köyü Kayadibi mezrasnda besicilik yaparak aile geçimini salayan Ercan Algan, k aynn çok zorlu geçtiini söyledi. K aylarnn çetin geçmesi sonras saman fiyatlarnn da arttn kaydeden Algan, artk hayvan besleyemez duruma geldiklerini ifade etti.

BESCLER ZOR DURUMDA

Samann kilosunun 2 lira olduunu vurgulayan Algan, Saman alamyoruz, paramz yok, iimiz yok. Hayvanclk ölmü. Devletimizden destek bekliyoruz, yollarmz kapal, alm gücümüz yok. Hayvanlarmzn yemi bitti, hayvan para etmiyor. Samann kilosu 2 lira, bir ton saman 2 bin liraya çkt. Bir hayvan 200 liraya dütü. Saman alabilsek bile köy yollarmz kapal olduu için köye getiremiyoruz. Artk hayvanlarmza sadece az bir kuru ot atp tekrar ahra koyuyoruz. Kendi ihtiyacmza göre hayvan besliyoruz. Devletten tek dileimiz bu köy yollarmzn açlmas ve bize destek vermesidir dedi.

Ana Sayfaya Git