Sanal fuarlar sağlayabiliriz

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "İhracat Genel Müdürlüğümüzün sanal fuarlarla ilgili bir çalışması var. Sanal fuarlar, B2B toplantılar ve sanal ticaret heyetleriyle ihracatçılarımıza yeni fırsatlar, yeni imkanlar sağlayabiliriz" dedi.

Haberler 16.04.2020 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, Bakan Pekcan koronavirüsün tekstil, hazr giyim, deri, hal sektörleri üzerinde etkilerini deerlendirmek ve sektörün görü ve önerilerini dinlemek amacyla tekstil, hazr giyim, deri, hal sektörlerinin ihracatç birlik bakanlar ile video konferans yoluyla toplant gerçekletirdi. Bakan Pekcan, burada yapt açklamada, Covid-19 pandemisi nedeniyle gerek dünyann, gerekse Türkiyenin zor bir dönemden geçtiini, bu süreçte sektörlerle sanal ortamdan bir araya gelmeye devam edeceklerini söyledi.

PAKETTE YEN DÜZENLENLEMER YAPILDI, YAPILMAYA DEVAM EDYOR

Bakan Pekcan, bakanlk olarak ticaretin pandemiden en az etkilenerek devam için bütün tedbirleri alma gayretinde olduklarn söyleyerek, Tabii Sayn Cumhurbakanmzn açklad tedbir paketleri var. Bunlarn dnda Hazine ve Maliye Bakanlmzla istiare halinde, her bir pakette yeni düzenlemeler yapld, yaplmaya devam ediyor dedi.

Dünya genelinde faaliyet gösteren ticaret müavirleri ile de bölgesel olarak hemen her gün video konferans yöntemiyle görümeler gerçekletirdiini anlatan Bakan Pekcan, ticaret müavirlerinden bulunduklar ülkelerdeki süreçleri izlemelerini, kendileriyle sürekli irtibat halinde olmalarn, skntlar ve çözüm önerilerini iletmelerini istediini belirtti.

PANDEMDEN SONRAK SÜRECE çOK Y HAZIRLANMALIYIZ

Bakan Pekcan, tplantda pandeminin tekstil, hazr giyim, deri sektörleri üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek amacyla neler yaplabileceini deerlendireceklerini belirterek, unlar kaydetti:

nallah bu pandemi geçecek ve pandemiden sonraki sürece çok iyi hazrlanmalyz. Bu süreçte daha önce yapmak isteyip de yapamadmz altyapmz hazrlayabiliriz, lojistik merkezleriyle ilgili çalmalarmz tamamlamamz lazm. Türk Ticaret Merkezleri ile ilgili bunun dnda sektörel anlamda desteklerle ilgili yapmamz gereken çalmalar var. Bunun yan sra hracat Genel Müdürlüümüzün sanal fuarlarla ilgili bir çalmas var. Sanal fuarlar, B2B toplantlar ve sanal ticaret heyetleriyle ihracatçlarmza yeni frsatlar, yeni imkanlar salayabiliriz. Belki fabrikalarnzn da sanal ortamda ziyaret imkanyla tantmn salayacaz. Türkiye Tantm Grubunu (TTG) da aktifletirebiliriz. Bunlarn bir ksmn imdi yapabileceimiz gibi, bir ksmn da pandemi süreci geçer geçmez atacamz admlar diye snflandrmalyz.

Bu dönemde ihracatçlar açsndan finansmana eriimin çok önemli olduuna dikkati çeken Bakan Pekcan, Türk Eximbankn bu balamda ihracatçlara mümkün olan en az maliyetle en fazla destei salamasn teminen çalacaklarn ifade etti.

Bakan Pekcan, toplantda sektörün gündeme getirdii ve Ticaret Bakanl görev alannda yer alan taleplerin ivedilikle deerlendirileceini, dier bakanlklarn görev alanndaki hususlarn da ilgili bakanlklara iletilerek sonuçlarn yakinen takip edileceini söyledi.

Ana Sayfaya Git