Sanal ticaret akademisiyle!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, tüm vatandaşlara ücretsiz olarak sundukları Sanal Ticaret Akademisi'nden, öğrencilerden ev hanımlarına, esnaf ve sanatkardan kadın ve genç girişimcilere kadar geniş bir hedef kitlenin yararlanabileceğini belirterek, "Koronavirüs nedeniyle evde kalınmasını önerdiğimiz bu dönemde zamanın etkin ve faydalı kullanımı açısından, ticaret ile ilgilenen vatandaşlarımızı Sanal Ticaret Akademisi'ne davet ediyorum." dedi.

Haberler 30.03.2020 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pekcan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle vatandalara mümkün olduu kadar evde kalmalarn önerdiklerine dikkati çekerek, Bakanln online eitim platformu olan ve herkese ücretsiz sunulan Sanal Ticaret Akademisinin Kovid-19 nedeniyle evlerinde kalanlara önemli bir frsat sunduunu ifade etti.

Tamamen kullanc dostu bir örenme ortamnda sunulan bu eitimlere isteyenlerin bilgisayardan isteyenlerin telefondan eriebildiklerine iaret eden Pekcan, hem yeni i kurmay düünenlerin, ticaretle uraan kiilerin burada yer alan bilgi ve uygulamalarla iini gelitirebileceini hem de yeni i bavurularnda öz geçmilerini güçlendirmek isteyenlerin verilecek sertifikalarla i bulma süreçlerine deer katabileceini anlatt.

Pekcan, u anda temel olarak 3 sertifika program gelitirdiklerini belirterek, ç Ticaret, D Ticaret ve Giriimcilik ders gruplarn tamamlayan bir kiinin ilgili grup için hazrlanan snavda yeterli puan almas halinde sertifika alma hakk kazandklarn söyledi.

Platformu 5 Martta kullanma açtklarn hatrlatan Pekcan, Vatandamzn ilgisi yüksek oldu. Henüz bir ay bile olmadan 6 bin 500ün üzerinde kaytl kullancya ulatk, 200ün üzerinde vatandamza sertifika verdik. statistiklerden görüyoruz ki bu kadar ksa bir zamanda hedef kitlemize yaylmay baarmz. Kayt yaptranlarn yüzde 22si örenci, yüzde 19u giriimci, yüzde 13ü mühendis, 29u ise esnaf, sanayici ve tüccar. diye konutu.

- Arzumuz daha fazla kadnn platformu kullanmas

Bakan Pekcan,platformdaki kullanclarn yüzde 85inin erkek, yüzde 15inin ise kadn olduuna dikkati çekerek, öyle devam etti:

Bizim arzumuz daha fazla sayda kadn vatandamzn bu platformu kullanarak kariyerlerine katk salamalardr. Sanal Ticaret Akademimizde Türkiyede bir irket nasl kurulur? konusundan Nasl ihracatç olunur? anlatmlarna, e-ticaret nedir ve nasl yaplr? sorusundan Ticaret Bakanlnn ihracatçlara salad desteklere kadar birçok konuda eitim ve bilgilendirmeler var. Yeni tip koronavirüs nedeniyle evde kalnmasn önerdiimiz bu dönemde, zamann etkin ve faydal kullanm açsndan, ev hanmndan, örencisine, esnaftan, kadn ve genç giriimcilere tüm vatandalarmz Sanal Ticaret Akademisine davet ediyorum. Vatandamz, evlerinde kaldklar bu günlerde kendilerini ve ilerini gelitirebilecekleri, kariyerlerine katk salayabilecekleri bu platformu tek tkla, ücretsiz bir ekilde ziyaret edebilir. Bu platform gençlerimizin bileklerinde altn bilezik olacak.

Bakan Pekcan, hazrladklar tantm filmleri ile tüm sosyal medya mecralarnda yer aldklarn ifade ederek, Hiçbir kayt prosedürü olmayan ve ücretsiz faydalanlabilen akademimiz, www. akademi.ticaret.gov.tr adresinde 7/24 hizmette. dedi.

- 81 ilden de ilgi olmas bizi memnun etti

Türkiyede 81 ilden kullancnn akademiye kayt yaptrdn anlatan Pekcan, tüm illerden derslere kayt yaptrldn görmenin kendileri açsndan sevindirici olduunu ancak bunu yeterli görmediklerini söyledi.

Pekcan, Biliyoruz ki giriimci olmak ve irket kurmak isteyen, d ticaret süreçleri ile ilgili bilgi sahibi olarak ihracatç olmak isteyen, e-ticaret yapmak isteyen veya kariyerini gelitirerek i hayatnda avantajl olmak isteyen geni bir kesim var. Hedefimiz bu kitleye ulamak ve onlarn faydalanmasn salamak. ifadelerini kulland.

- irketleme ve ihracat yolunda rehberlik

Sanal Ticaret Akademisi ile Nasl ihracatç olunur?, hracatta devlet destekleri, e-ticaret gibi pek çok balkta hazrlanan eitimler vatandalara sunuluyor.

Bakanlk, akademiyle ksa vadede profesyonel çalma hayatna balayan beyaz yakallara, örencilere, bir fikri ya da özel ürünü olan ancak mevzuat ve süreçler konusunda bilgi eksii bulunan giriimci, ev hanm ve zanaatkarlara irketleme ve ihracat yolunda rehberlik yapmay amaçlyor.

Akademi kapsamnda imdilik d ticaret, giriimcilik ve iç ticaret olmak üzere 3 konuda sertifika program yer alyor. Her bir programn zorunlu ve yeterli sayda seçmeli derslerini tamamlayanlar snava tabi tutuluyor, baarl olanlara sertifika veriliyor.

Ana Sayfaya Git